EXELON PATCH 5 transdermal flaster Uyarılar

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Exelon Patch uyarılar, Exelon Patch zararları, Exelon Patch önlemler, Exelon Patch riskler, Exelon Patch yan etkisi, Exelon Patch alerji, Exelon Patch alkol, Exelon Patch hamileler, Exelon Patch emzirme, Exelon Patch araç kullanımı, Exelon Patch fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Advers olayların sıklığı ve şiddeti genellikle artan dozlarla, özellikle de doz değişiklikleriyle birlikte artar. Eğer tedaviye birkaç günden daha uzun süre ara verilmiş ise, EXELON PATCH 5 transdermal flaster uygulamasıyla tedavi yeniden başlatılmalıdır.

Alzheimer hastalığı bulunan hastalar, rivastigmin dahil kolinesteraz inhibitörlerini aldıklarında kilo kaybı görülebilir. EXELON PATCH transdermal flasterleri ile uygulanan tedavi süresince hastanın kilosu takip edilmelidir.

Diğer kolinerjik maddelerde olduğu gibi, aşağıdaki hasta gruplarına EXELON transdermal flasterleri reçetelenirken dikkat edilmesi zorunlu olanlar.

• kolinomimetiklerin bu hastalıkları tetikleyebilmesi veya şiddetlendirebilmesi nedeniyle idrar yolu tıkanıklığına ve nöbetlere yatkınlığı olan hastalardır.

• astım veya obstrüktif akciğer hastalığı öyküsü bulunan hastalardır.

Diğer kolinomimetikler gibi, rivastigmin de ekstrapiramidal semptomları şiddetlendirebilir.

EXELON transdermal flasterin gözlerle temasından kaçınılmalıdır. (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri)

Özel popülasyonlar:

• Vücut ağırlığı 50 kg’nin altındaki hastalarda daha fazla advers olay gözlenebilir ve advers olaylara bağlı olarak tedavinin kesilme olasılığı yüksektir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Alzheimer hastalığı, araç kullanma performansında kademeli bir bozulmaya neden olabilir ve makine kullanma yeteneğini bozabilir. Rivastigmin, temelde tedaviye başlama ve doz artırma aşamasında baş dönmesini ve uykululuk halini tetikleyebilir. Bu nedenle, demans bulunan ve rivastigmin ile tedavi edilen hastalarda, araç kullanmayı sürdürebilme ve karmaşık makineleri idare edebilme yeteneği, tedaviyi uygulayan hekim tarafından rutin olarak değerlendirilmelidir.