EXELON PATCH 5 transdermal flaster Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Exelon Patch gebelik kategorisi B'dir. Exelon Patch hamilelik kategorisi, Exelon Patch gebelik kategorisi, Exelon Patch emzirme, Exelon Patch anne sütüne geçer mi, Exelon Patch laktasyon, Exelon Patch hamilelerde kullanımı, Exelon Patch ve bebek, Exelon Patch kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum yada doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Gebelikte rivastigmin kullanımı ile ilgili klinik veri bulunmamaktadır.

Hayvan çalışmalarında rivastigmin teratojenik etkisi bulunmamıştır. Bununla birlikte, EXELON’un insanlarda gebelikteki güvenilirliği kanıtlanmamıştır ve ancak potansiyel yararı fötusa olan potansiyel riskinden daha fazla ise gebe kadınlara verilmelidir.

Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Rivastigmin’in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar Rivastigmin’in sütle atıldığını göstermektedir. EXELON emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite