EUMOVATE % 0.05 50 gr merhem Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eumovate gebelik kategorisi C'dir. Eumovate hamilelik kategorisi, Eumovate gebelik kategorisi, Eumovate emzirme, Eumovate anne sütüne geçer mi, Eumovate laktasyon, Eumovate hamilelerde kullanımı, Eumovate ve bebek, Eumovate kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda kullanımda özel bir kontrasepsiyona gerek yoktur. Gebelik planlayan kadınlarda geniş ölçüde, yüksek dozda ve uzun sürekullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

EUMOVATE’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Klobetazon gebelik sırasında yalmzca anne için beklenen yararın fetüse bebeğe vereceği zarardan fazla olması halinde kullanılmalıdır. En az miktarda ve en kısa süre kullanılmalıdır

Laktasyon dönemi

Topikal steroidlerin laktasyonda kullanımının güvenliliği saptanmamıştır. Topikal steroidlerin anne sütünde saptanmaya yetecek düzeyde sistemik emilimi olup olmadığı bilinmemektedir.Klobetazon laktasyon sırasında yalmzca anne için beklenen yararın fetüse vereceği zarardanfazla olması halinde kullanılmalıdır. Laktasyon sırasında kullanılırken bebeğin yanlışlıklayutmaması için memeye uygulanmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.