ETHYLEX 50 mg 28 film tablet { 8699769090012 } Uyarılar

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ethylex uyarılar, Ethylex zararları, Ethylex önlemler, Ethylex riskler, Ethylex yan etkisi, Ethylex alerji, Ethylex alkol, Ethylex hamileler, Ethylex emzirme, Ethylex araç kullanımı, Ethylex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Alkol bağımlısı hastaların tedavisi, bu konuda izlenmelidir.

Alkol bağımlısı bireylerin yetersiz karaciğer fonksiyonu belirtilerini göstermesi yaygındır. Önerilenden daha yüksek dozlarda (300 mg/gün’e kadar) naltrekson alan obez ve yaşlı hastalarda Anormal hepatik fonksiyon test parametreleri bildirilmiştir. Tedaviden önce ve tedavi süresince hepatik fonksiyon kontrolleri yapılmalıdır. Böbrek yetmezliği olan hastalarla, serum hepatik enzim düzeyleri normal değerin 3 katını aşan hastalara özel ilgi gösterilmelidir.

Naltrekson tedavisi süresince opioidlerin kullanımına karşı (örneğin; opioid içeren öksürük ilaçları, genel soğuk algınlığı tedavisi için opioid içeren semptomatik ilaçlar veya opioid içeren diyare ilaçları, vb.) hastalar uyarılmalıdır. Hasta, acil durumlarda opioid analjezisi ya da anestezisi gibi opioid tedavisine ihtiyaç duyduğu takdirde, gereken doz normalden daha yüksek olabilir. Bu gibi durumlarda solunum depresyonu ve dolaşımla ilgili etkiler daha şiddetli ve kalıcı olacaktır. Histamin salınımı ile ilgili semptomlar da (diyaforez, kaşıntı ve diğer cilt ve mukokütanöz belirtiler) daha kolaylıkla kendini gösterebilir.

ETHYLEX ile tedavi süresince ağrılı durumlar sadece opioid içermeyen ağrı kesiciler ile tedavi edilmelidir.

Hastalar, naltreksonun kesilmesinden sonra blokajı aşmak için yüksek dozda opioidlerin kullanılması halinde ölüme de neden olabilen akut opioid aşırı doz ile sonuçlanabileceği konusunda uyarılmalıdır.

Hastalar, ETHYLEX ile tedaviden sonra opioid içeren ilaçlara daha duyarlı olabilir.

Herhangi bir opioid kullanımını saptamak için nalokson provokasyonu önerilir. Naltrokson ile başlayan yoksunluk sendromu, ETHYLEX ile başlayan yoksunluğa göre daha kısa sürelidir.

Önerilen prosedür aşağıdaki gibidir:

• 0.2 mg nalokson hidroklorür i.v. enjeksiyonu uygulanır.

• 30 saniye sonra herhangi advers reaksiyon oluşmadığı takdirde 0.6 mg’lık nalokson hidroklorür dozu daha i.v. yoldan uygulanır.

• Yoksunluk semptomlarının herhangi bir belirtisini saptamak için hasta 30 dakika süreyle gözlenmelidir.

Herhangi bir yoksunluk semptomu oluşursa, naltrekson tedavisi başlatılmamalıdır. Test sonucunun negatif olması halinde ETHYLEX ile tedaviye geçilebilir. Hastanın opioidden arınmış olduğu konusunda bir şüphe duyulursa 1.6 mg’lık dozla işlem tekrarlanabilir. Herhangi bir reaksiyon oluşmaması durumunda hastaya 25 mg ETHYLEX verilebilir.

Klinik olarak belirgin yoksunluk sendromu gösteren hastalarda ya da opioidler için üre testinin pozitif olması durumunda nalokson provokasyon testi yapılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ETHYLEX baş dönmesi ve güçsüzlük oluşturabileceği için zihinsel ve/veya fiziksel yeteneklerin zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenle araç ve makine kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır.