ETHYLEX 50 mg 28 film tablet { 8699769090012 } Gebelik

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ethylex gebelik kategorisi C'dir. Ethylex hamilelik kategorisi, Ethylex gebelik kategorisi, Ethylex emzirme, Ethylex anne sütüne geçer mi, Ethylex laktasyon, Ethylex hamilelerde kullanımı, Ethylex ve bebek, Ethylex kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ETHYLEX için hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

ETHYLEX’in gebelerde kullanımı ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Naltrekson hidroklorür ile hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda teratojenik etki görülmemiştir. Bununla birlikte doktor, gebelik döneminde ETHYLEX’le tedavi konusunda belirgin endikasyonlara bağlı olarak ve risk/yarar ilişkisini değerlendirerek ilacın kullanılmasına karar vermelidir. Hamile olmaya karar veren hastalar bu konuda doktoru bilgilendirmelidir.

Laktasyon dönemi

Naltrekson hidroklorür’ün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirme döneminde ETHYLEX’le tedavi konusunda risk/yarar ilişkisini değerlendirerek ilacın kullanılmasına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Üreme yeteneği üzerine etkisi bilinmemektedir.