ETHYLEX 50 mg 28 film tablet { 8699769090012 } Etkileşimi

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ethylex etkileşimi, Ethylex etken madde, Ethylex yardımcı maddeler, Ethylex alkol, Ethylex etkileşim, Ethylex kullananlar, Ethylex dozu, Ethylex kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Günümüzde naltreksonun, diğer maddelerin farmakokinetikleri üzerindeki etkisine ilişkin klinik deneyim ve deneysel veri sınırlı düzeydedir. Naltreksonla diğer tıbbi ürünlerin kombine tedavisi dikkatle yürütülmeli ve yakından takip edilmelidir.

Etkileşim çalışmaları mevcut değildir.

In vitro çalışmalar, naltrekson ve aktif metaboliti olan 6-beta-naltreksolun insan sitokrom P450 enzimleri tarafından metabolize edilmediğini göstermektedir. Bu nedenle naltrekson hidroklorür farmakokinetiğinin ilaçları inhibe eden sitokrom P450 enzimi tarafından etkilenmesi olası değildir.

Naltrekson ve tiyoridazin ile birlikte kullanımından sonra bir letarji ve somnolans vakası rapor edilmiştir.

Naltrekson ve akamprozatın birlikte kullanımı ile ilgili yapılan bir güvenlilik ve tolerabilite çalışmasından elde edilen veriler alkol bağımlısı bireylerde, naltrekson uygulamasının akamprozat plazma düzeyini belirgin şekilde arttırdığını göstermiştir.

Naltreksonun diğer psikofarmakolojik ajanlarla (örneğin; disülfiram, amitriptilin, doksepin, lityum, klozapin, benzodiazapinler) etkileşimi araştırılmamıştır.

Bugüne kadar naltrekson hidroklorür ve kokain arasında herhangi bir etkileşim tammlanmamıştır.

ne bakınız.