ESTRADERM 25 TTS 6 flaster Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Estraderm etkileşimi, Estraderm etken madde, Estraderm yardımcı maddeler, Estraderm alkol, Estraderm etkileşim, Estraderm kullananlar, Estraderm dozu, Estraderm kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Özellikle sitokrom P450 enzimleri olmak üzere ilaç metabolizmasında rol oynayan enzimlerin indüksiyonuna neden olduğu bilinen ilaçların; örneğin karbamazepin, fenitoin ve fenobarbital gibi antikonvülsanların; meprobamatın, fenilbutazonun ve enfeksiyon tedavisinde kullanılan rifampisin, rifabutin, nevirapin, efavirenz gibi ilaçların birlikte kullanılması, estrojenlerin ve progestajenlerin metabolizmasını hızlandırabilir.

Sitokrom P450 enzimlerinin güçlü inhibitörleri oldukları bilinen proteaz inhibitörlerini (örneğin ritonavir ve nelfinavir) veya söz konusu enzimlerin indüksiyonuna neden olan ilaçları, steroid yapısındaki hormonlarla birlikte kullanan kadınlarda ihtiyat önerilir.

Sarı kantoron (binbirdelik otu, Hypericum perforatum, St. John’s wort) içeren bitkisel preparatlar, estrojenlerin ve progestajenlerin metabolizmasını hızlandırabilir.

Estrojenlerin ve progestajenlerin metabolizmasındaki hızlanma klinik olarak, bu hormonların etkilerinin azalmasına ve uterus kanamaları profilinde değişiklikler meydana gelmesine yol açabilir.

Transdermal hormon replasman tedavisinde, verilen hormonlar karaciğerde ilk-geçiş metabolizmasına uğramadıklarından enzim indükleyici ilaçlar tarafından, transdermal estrojenler ve progestajenler, oral hormonlara kıyasla daha az etkilenebilirler.

Glukoz toleransı veya tiroid fonksiyonu testleri gibi bazı laboratuar testleri estrojen tedavisinden etkilenebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.