ESTRADERM 25 TTS 6 flaster Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Estraderm nedir, Estraderm ne için kullanılır, Estraderm ne ilacı, Estraderm neye yarar, Estraderm ne işe yarar, Estraderm neye iyi gelir, Estraderm kullananlar, Estraderm kullanımı, Estraderm uygulama, Estraderm etkileri, Estraderm faydaları bilgilerini içerir.

2.ESTRADERM nedir ve ne için kullanılır?

ESTRADERM TTS; ince, yuvarlak, çok katlı, arka yüzünde "CG DWD" baskılı, sağlam deri üzerine yapıştırılan, saydam bir plasterdir. İlaç haznesi toplam olarak 2.0 mg estradiol (hemihidrat olarak) içerir. 5 cm2 alana sahip plaster, derinize yapıştırdığınız bölgede küçük miktarlarda estradiol salımı gerçekleştirir, salınan estradiol doğrudan kan dolaşımınıza geçer. Böylece vücudunuzda günde yaklaşık 25 mikrogram estradiol emilimi gerçekleşir.

ESTRADERM TTS, aluminyum folyodan yapılmış ve ısıyla kapatılmış ambalajlarda takdim edilmekedir.

ESTRADERM TTS, hormon replasman tedavisinde (HRT) kullanılır.

Menopoz belirtilerinin giderilmesi: ESTRADERM TTS, menopoz esnasında ve sonrasında yaşayabileceğiniz sıkıntıları azaltmaya yardımcı olarak kullanılır. Menopoz genellikle 45-55 yaşları arasında olmak üzere, doğal olarak tüm kadınlarda görülür. Aynı zamanda yumurtalıkları cerrahi işlemle alınmış genç kadınlarda da görülmektedir. Menopoz sonrasında

vücudunuz eskiden olduğundan daha az miktarda estrojen üretir. Bu durum yüz, boyun ve göğüste yanmalar, sıcak basmaları (tüm vücutta ani sıcaklık artışı ve terleme), uyku problemleri, aşırı hassasiyet ve depresyon gibi rahatsız edici belirtilere sebep olabilir. Bazı kadınlarda idrar kontrol problemleri ve cinsel ilişki esnasında ve sonrasında rahatsızlığa neden olabilen kadın cinsel organı (vajina) kuruluğu da oluşabilir. Estrojenler bu belirtileri azaltmak ya da ortadan kaldırmak amacıyla verilebilir.

Osteoporozun önlenmesi: ESTRADERM TTS aynı zamanda, hızlanan kemik kaybını önlemek için de kullanılır. 40 yaş üzerinde özellikle menopoz sonrası, bazı kadınlarda osteoporoz gelişir. Bu durum, özellikle omurga, el bileği ve kalça kemiklerinin zayıflamasına ve kırılmaya daha müsait hale gelmesine neden olan incelmedir. Estrojen eksikliğinde osteoporoz (kemik erimesi) riski artar. Menopoz sonrası estrojen alımı kemik kaybını yavaşlatıp osteoporozu önlemeye yardımcı olur. ESTRADERM TTS ve diğer alternatif tedavilerin fayda ve risklerini doktorunuzla görüşmeliniz.

ESTRADERM TTS kalp hastalığını önlemek için kullanılmamalıdır.

ESTRADERM TTS, gebelikten korunmak için kullanılan bir ilaç değildir, gebeliği önlemez ve doğurganlığınızı eski haline getirmez.

Bu ilacın size neden verildiği hakkında herhangi bir sorunuz olursa doktorunuza danışınız.