Enjeksiyonluk POTASYUM FOSFAT 20 ml 20 ampül Zararları

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Potasyum Fosfat zararları, Potasyum Fosfat önlemler, Potasyum Fosfat riskler, Potasyum Fosfat uyarılar, Potasyum Fosfat yan etkisi, Potasyum Fosfat istenmeyen etkiler, Potasyum Fosfat cinsel, Potasyum Fosfat etkileri, Potasyum Fosfat tedavi dozu, Potasyum Fosfat aç mı tok mu, Potasyum Fosfat hamilelik, Potasyum Fosfat emzirme, Potasyum Fosfat alkol, Potasyum Fosfat kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Yan etkiler aşağıdaki şekilde sınıflandırılır:

Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden tahmin edilemiyor).

ENJEKSİYONLUK POTASYUM FOSFAT’ın istenmeyen etkileri esas olarak aşırı doz ya da yüksek infüzyon hızlarını takiben görülebilir. Doz önerileri, kontrendikasyoniar, uyarılar ve önlemler gözlendiği sürece, istenmeyen etkiler sadece seyrek görülür.

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Seyrek : İlaç etkileşiminin neden olduğu ani hiperkalemi (Bölüm 4.5’e bakınız), ani görülen asidoz, akut böbrek bozukluğu veya diğer patolojik koşullar. Hiperkalemi ile ilişkili bozukluklar için bölüm 4.9’a bakınız.

Kardiyak hastalıklar

Seyrek : Çok hızlı infüzyon sırasında kardiyak aritmi

Gastrointestinal hastalıklar

Seyrek : Bulantı

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları