Enjeksiyonluk POTASYUM FOSFAT 20 ml 20 ampül Uyarılar

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Potasyum Fosfat uyarılar, Potasyum Fosfat zararları, Potasyum Fosfat önlemler, Potasyum Fosfat riskler, Potasyum Fosfat yan etkisi, Potasyum Fosfat alerji, Potasyum Fosfat alkol, Potasyum Fosfat hamileler, Potasyum Fosfat emzirme, Potasyum Fosfat araç kullanımı, Potasyum Fosfat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

ENJEKSİYONLUK POTASYUM FOSFAT kardiyak yetmezlik durumunda özel bir dikkatle verilmelidir.

Böbrek yetmezliği belirtileri görülürse infüzyon derhal durdurulmalıdır.

Potasyum dengesindeki bozukluklar, örn. hiper- veya hipokalemi, EKG’de tipik değişikliklere neden olur. Bununla birlikte, EKG’deki değişiklikler ve serum potasyum konsantrasyonu arasında doğrusal bir ilişki yoktur.

Günlük fosfat desteğinin 50 mmol’ü geçtiği durumlarda, yüksek miktarlardaki fosfat verilişi hipokalsemi ve metastatik kalsifıkasyonlara neden olabildiği için iyonize kalsiyum ve fosfat düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Serum elektrolitleri kontrol edilmelidir.

Fosfat desteğinin uzun periyotlarda uygulanması (birkaç hafta) halinde, plazma fosfat konsantrasyonu ve idrardan 24 saatte atılan fosfat miktarı haftalık olarak kontrol edilmelidir.

Yüksek dozlarda fosfat verildiği takdirde, eş zamanlı olarak kalsiyum verilmesi gerekebilir. Kalsiyum ayrı bir yoldan verilmelidir.

Her 0.6 mol fosfat çözeltisi 1 mol potasyum içerdiğinden elektrolit dengesi hesaplanırken potasyum konsantrasyonu da dikkate alınmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanmaya etkisi yoktur.