EMLA %5 krem (5 gr 5 adet) Zararları

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Emla zararları, Emla önlemler, Emla riskler, Emla uyarılar, Emla yan etkisi, Emla istenmeyen etkiler, Emla cinsel, Emla etkileri, Emla tedavi dozu, Emla aç mı tok mu, Emla hamilelik, Emla emzirme, Emla alkol, Emla kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Lokal anesteziklerle gerçek anlamda görülen advers etkiler, tedavi edilen hastalann 1/1000’inden daha azında görülür.

Çok yaygın (>1/10),

Yaygın (>1/100 ila <1/10),

Yaygın olmayan (> 1/1000 ila <1/100),

Seyrek (>1/10.000 ila <1/1000),

Çok seyrek (<1/10.000),

Bilinmiyor (Eldeki verilerden tahmin edilemiyor.)

Deri ve deri altı doku bozukluklan

Yaygın : Uygulama bölgesinde solukluk, kızanklık ve ödem gibi geçici lokal deri reaksiyonlan Yaygın olmayan: İlk uygulama anında hafif yanma, kaşınma (uygulama bölgesinde)

Seyrek: Özellikle atopik dermatit veya siğili olan çocuklarda uzun süreli uygulamalardan sonra nadiren, uygulama yerinde purpura ya da peteşi gibi farklı reaksiyonlar bildirilmiştir. Yanlışlıkla göze temas etmesi halinde kornea irritasyonu görülebilir.

Genital mukoza

Yaygın: Uygulama bölgesinde kızarıklık, ödem ve solukluk gibi geçici lokal reaksiyonlar. İlk uygulama anında uygulama bölgesinde hafif yanma, kaşınma Yaygın olmayan: Uygulama bölgesinde karıncalanma Seyrek: Aleıjik reaksiyonlar (en ağm anafilaktik şok).

Bacak ülseri Yaygın:

Deri:Uygulama bölgesinde kızanklık, ödem ve solukluk gibi geçici lokal reaksiyonlar. İlk uygulama anında uygulama bölgesinde hafif yanma, kaşınma Yaygm olmayan: Deride irritasyon (uygulama bölgesinde)

Seyrek:

Genel: Alerjik reaksiyonlar (en ağın anafilaktik şok).

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesi koşullan

Seyrek: Aleıjik reaksiyonlar, en ağın anafilaktik şok. Methemoglobinemi

EMLA® Krem’in normal kullanımı ile çoğunlukla sistemik toksisite görülmez. Sistemik toksisitenin semptomlan ortaya çıkarsa, bu belirtilerin, diğer lokal anesteziklerin yol açtığı belirtiler ile aym olması beklenir. Lokal anestezik toksisitesinin semptomlan sinir sistemi eksitasyonu ve ağır vakalarda santral sinir sistemi depresyonu ile miyokardiyal depresyondur.

Nadiren klinik açıdan önemli methemoglobinemi görüldüğü bildirilmiştir. Yüksek dozlardaki prilokain, methemoglobin düzeyinde yükselmeye neden olabilir. 3 aylık bir bebekte 125 mg prilokainin 5 saat süreyle topikal uygulanması orta derecede methemoglobinemiye neden olmuştur. Bebeklerde 8.6-17.2 mg/kg lidokainin topikal uygulanması ciddi intoksikasyona neden olmuştur.

Ağır nörolojik semptomlar (konvülziyonlar, santral sinir sistemi depresyonu), solunum desteği ve antikonvülsan ilaçlarla semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Methemoglobinemi durumunda antidot olarak metil tionin kullanılmalıdır. Yavaş sistemik absorbsiyon nedeniyle, toksisite semptomlan görülen hastalar, semptomlann tedavisinden sonra uzun süre yakın gözlem altında tutulmalıdır.