EMLA %5 krem (5 gr 5 adet) Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Emla dozu, Emla dozaj, Emla doz aşımı, Emla uygulama, Emla kullanım şekli, Emla kullanımı, Emla kullanım süresi, Emla açmı tokmu, Emla nedir, Emla ne için kullanılır, Emla nasıl kullanılır, Emla faydaları, Emla etkileri, Emla günde kaç kez, Emla sabah mı akşam mı, Emla fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler:

Yeni traşlanmış geniş deri yüzeylerindeki dermal

işlemler, öm. lazer epilasyon {hastanın uygulamayı kendi yapması)
_ 600 cm (Önerilen en yüksek tedavi yüzey alanı)

60 g (Maksimum önerilen doz)

Bacak ülserleri

Bacak ülserlerinin temizlenmesi için yaklaşık 1-2 g/10 cm2 uygulanır. Her bir uygulamada 10 g aşılmamak kaydıyla krem kalın bir tabaka halinde ülser yüzeyine uygulanır. Kapalı pansuman yapılır. EMLA® Krem tek kullamm içindir, tüp açıldıktan sonra kalan kısım atılmalıdır. Uygulama süresi: En az 30 dakika

Penetrasyonun zor olduğu dokulardaki bacak ülserlerinde uygulama süresi 60 dakikaya uzatılabilir. Ülserin temizlenme işlemi, kremin uzaklaştırılmasından sonraki 10 dakika içerisinde başlatılmalıdır.

EMLA Krem, 1-2 ay boyunca 15 defa uygulanmış, bu süre içerisinde etkisinde bir azalma ya da lokal reaksiyonlarda bir artış olmamıştır.

Genital kullanım Deri:

Lokal anesteziklerin enjeksiyonundan önce kullanılır. Erkekler: 1 g/10 cm2. Deriye kalın bir tabaka uygulanır. Uygulama süresi: 15 dakika

Kadınlar: 1-2 g/10 cm2. Deriye kalın bir tabaka uygulanır. Uygulama süresi 60 dakika

Mukoza

Genital siğillerin (condyloma) cerrahi tedavilerinde ve lokal anesteziklerin enjeksiyonundan önce; alanın genişliğine göre yaklaşık 5-10 g. Mukoza kıvamlan da dahil olmak üzere tüm alan krem ile kaplanmalıdır. Kapalı pansuman gerekli değildir.

Uygulama süresi: 5-10 dakika

Kremin uzaklaştınlmasmdan hemen sonra cerrahi girişim başlatılmalıdır.

Kremi sıklıkla uygulayan veya uzaklaştıran kişiler hassasiyet gelişmesini engellemek için temastan kaçınmalıdırlar.

Uygulama şekli:

Topikal olarak uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediyatrik popülasyon:

İğne ponksiyonları, molluskum çıkarılması ve diğer minör yüzeysel cerrahi girişimler:

1 g/10 cm2 krem kalın bir tabaka halinde sürülür ve kapalı pansuman ile örtülür. Doz, 1 g/10 cm2,yi geçmemeli ve uygulanan alana göre ayarlanmalıdır.

Yaş

Uygulama alanı

Uygulama süresi

0-3 ay

Maksimum 10 cm2 (toplam 1 g)

1 saat (daha uzun

(:maksimum günlük doz)

olmamalı)

3-12 ay

Maksimum 20 cm2 (toplam 2 g)

1 saat

1 -6 yaş

Maksimum 100 cm2 (toplam 10 g)

1 saat;

maksimum 5 saat

6-12 yaş

Maksimum 200 cm2(toplam 20 g)

1 saat;

maksimum 5 saat

Doz aşımı ve tedavisi

EMLA® Krem’in normal kullanımı ile çoğunlukla sistemik toksisite görülmez. Sistemik toksisitenin semptomları ortaya çıkarsa, bu belirtilerin, diğer lokal anesteziklerin yol açtığı belirtiler ile aynı olması beklenir. Lokal anestezik toksisitesinin semptomları sinir sistemi eksitasyonu ve ağır vakalarda santral sinir sistemi depresyonu ile miyokardiyal depresyondur.

Nadiren klinik açıdan önemli methemoglobinemi görüldüğü bildirilmiştir. Yüksek dozlardaki prilokain, methemoglobin düzeyinde yükselmeye neden olabilir. 3 aylık bir bebekte 125 mg prilokainin 5 saat süreyle topikal uygulanması orta derecede methemoglobinemiye neden olmuştur.

Bebeklerde 8.6-17.2 mg/kg lidokainin topikal uygulanması ciddi intoksikasyona neden olmuştur.

Ağır nörolojik semptomlar (konvülziyonlar, santral sinir sistemi depresyonu), solunum desteği ve antikonvülsan ilaçlarla semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Methemoglobinemi durumunda antidot olarak metil tionin kullanılmalıdır. Yavaş sistemik absorbsiyon nedeniyle, toksisite semptomları görülen hastalar, semptomların tedavisinden sonra uzun süre yakın gözlem altında tutulmalıdır.