ELLEACNELLE 21 draje {Prestafarma} Gebelik

Prestafarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elleacnelle gebelik kategorisi X'dir. Elleacnelle hamilelik kategorisi, Elleacnelle gebelik kategorisi, Elleacnelle emzirme, Elleacnelle anne sütüne geçer mi, Elleacnelle laktasyon, Elleacnelle hamilelerde kullanımı, Elleacnelle ve bebek, Elleacnelle kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi (X)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Geçerli değildir.

Gebelik dönemi

ELLEACNELLE gebelik döneminde kontrendikedir.

Hayvan çalışmalarında, dış genital farklılıkların oluştuğu embriyogenez fazında siproteron asetat kullanılması durumunda erkek fetüste feminizasyona neden olabileceği görülmüştür. Her ne kadar bu sonuçların insanlara uyması beklenmese de, hamileliğin 45. gününden sonra kadınlara ELLEACNELLE verilmesinin erkek fetüsün feminizasyonuna neden olabileceği olasılığı dikkate alınmalıdır. Buradan çıkan sonuç ELLEACNELLE ile tedavi için gebelik, mutlak kontrendikasyon sebebidir ve tedaviye başlanmadan önce mutlaka ekarte edilmelidir.

Laktasyon dönemi

ELLEACNELLE emzirme döneminde kontrendikedir. Siproteron asetat, laktasyondaki kadınlarda süte geçer. Maternal dozun yaklaşık %0,2’si süt aracılığı ile yeni doğana geçecektir ve bu da ljıg/kg doza eşdeğerdir. Etinil estradiol maternal dozun yaklaşık %0,02’si oranında laktasyon sırasında yeni doğana süt aracılığı ile geçebilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

ELLEACNELLE fertiliteye zarar vermez ve gelecekteki hamilelik üzerine negatif yönde herhangi bir etkisi yoktur. Hamile kalmak isteyen hastalar gebe kalmayı denemeden önce doğal bir regl dönemi geçirene kadar beklemelidir.