ELLEACNELLE 21 draje {Prestafarma} Dozu

Prestafarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elleacnelle dozu, Elleacnelle dozaj, Elleacnelle doz aşımı, Elleacnelle uygulama, Elleacnelle kullanım şekli, Elleacnelle kullanımı, Elleacnelle kullanım süresi, Elleacnelle açmı tokmu, Elleacnelle nedir, Elleacnelle ne için kullanılır, Elleacnelle nasıl kullanılır, Elleacnelle faydaları, Elleacnelle etkileri, Elleacnelle günde kaç kez, Elleacnelle sabah mı akşam mı, Elleacnelle fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

ELLEACNELLE günde bir kez, bütün olarak alınır. Tabletler çiğnenmeden yutulmalıdır.

ELLEACNELLE ovulasyonu inhibe eder ve böylece gebeliği önler. ELLEACNELLE kullanan hastalarda ek bir hormonal kontraseptif, hasta aşırı doz hormona maruz kalacağından ve aşırı doz alımı etkili kontrasepsiyon için gerekli olmadığından kullanılmamalıdır.

İlk tedavi kürü: Menstrual siklusun ilk gününde başlanmak üzere 21 gün boyunca, her gün 1 draje (menstruasyonun ilk günü l.gün olarak sayılır) almır.

Sonraki kürler: Sonraki her küre, ilk tedavi kürü olan 21 günlük uygulamayı takiben, draje kullanıl madan geçen 7 günün ardından başlanır.

ELLEACNELLE’in kontraseptif olarak etkili olduğu durumlarda, yukarıdaki koşullara kesin olarak uyulmalıdır. Draje alınmayan dönemde beklenen çekilme kanaması görülmezse, sonraki pakete geçilmeden önce gebelik olasılığı ortadan kaldırılmalıdır.

Kontraseptif etkinlik için, oral yolla kullanılan bir kontraseptiften ELLEACNELLE’e geçiş durumunda aşağıdaki talimatlara uyulmalıdır:

21 günlük kombine oral kontraseptiflerden geçiş: İlk ELLEACNELLE draje önceki oral kontraseptif kürünün bitimini takiben, ilk gün hemen alınmalıdır. Ek kontraseptif önlemler gerekli değildir.

28 günlük kombine oral kontraseptiflerden geçiş: ELLEACNELLE, günlük hap paketindeki son aktif hap alımım takip eden gün alınmalıdır. Ek kontraseptif önlemler gerekli değildir.

Yalnızca progestogen içeren haplardan geçiş: İlk ELLEACNELLE draje, o gün progestogen içeren hap alınmış bile olsa, kanamanın başladığı ilk gün alınmalıdır. Ek kontraseptif Önlemler gerekli değildir. Kalan progestogen içeren haplar atılmalıdır.

Doğum veya düşük sonrası kullanım: Hamilelik sonrasında hasta tamamen yürüyebilir durumdaysa ve doğumsal bir komplikasyonu yoksa, ELLEACNELLE kullanımına, doğumdan 21 gün sonra başlanılabilir. İlacın alındığı ilk 7 gün, ek kontraseptif önlemler alınmalıdır. Doğum sonrası ilk ovulasyon, ilk kanamadan önce gerçekleşebileceği için, doğum ve ilk tedavi kürü arasındaki dönemde başka bir kontrasepsiyon yöntem kullanılmalıdır. ELLEACNELLE laktasyon süresince kontrendikedir. İlk trimester düşüğünden sonra ELLEACNELLE’e hemen başlanılabilir. Bu durumda ek bir kontraseptif önlem gerekli değildir.

Ek kontrasepsiyonun gerekli olduğu özel durumlar:

Yanlış uygulama: Draje alımı unutulduğunda, alımı geciken draje hemen alınmalıdır. Draje 12 saatlik düzeltme zamanı içerisinde alınabilirse, drajenin kontraseptif koruyucu özelliği değişmez. Ancak daha uzun süreli gecikmelerde, ek kontrasepsiyon gerekir. Bu durumda yalnızca en yakın zamanlı gecikmiş draje alınmalı, daha önce unutulan draje/drajeler atlanmalı ve sonraki 7 gün boyunca draje alımına devam ederken, ek olarak hormona! olmayan kontrasepsiyon metodu (ritim veya sıcaklık metodu dışındaki) uygulanmalıdır. Ek olarak, paket içerisindeki son 7 günlük draje/drajelerin alımı unutulursa, sonraki pakete geçmeden önceki ara verilmemelidir. Bu durumda çekilme kanamasının yeni paket bitene kadar olması beklenmez. Drajelerin alındığı günlerde bazı ara kanamalar oluşabilir fakat bu klinik olarak önemli değildir. Hastada, ikinci paket bitimini takiben, draje kullanılmayan ara dönemde beklenen çekilme kanaması gerçekleşmezse, sonraki pakete geçilmeden önce, gebelik olasılığı ortadan kaldırılmalıdır.

Gastrointestinal bozukluk: Kusma ve diyare hali oral kontraseptiflerin tam emilimini engelleyerek etkilerini azaltabilir. Böyle bir durumda mevcut paketteki tabletlerin kullanımına devam edilmelidir. Ek olarak, hormonal olmayan kontrasepsiyon metodu (ritim veya sıcaklık metodu dışındaki) gastrointestinal bozukluğun devam ettiği sürece ve onu takip eden 7 gün boyunca kullanılmalıdır. Eğer bu 7 günlük süre içerisinde paketteki tüm drajeler biter ise, bir sonraki pakete ara verilmeden başlanmalıdır. Bu durumda çekilme kanamasının ikinci paket bitimine kadar olması beklenmez. Hastada, ikinci paket bitimini takiben, draje kullanılmayan ara dönemde beklenen çekilme kanaması gerçekleşmezse, sonraki pakete geçilmeden önce, gebelik olasılığı ortadan kaldırılmalıdır. Gastrointestinal bozukluğun uzadığı durumlarda, diğer kontrasepsiyon yöntemleri düşünülmelidir.

Hemen hemen tüm akne vakalarında, sıklıkla birkaç ay içerisinde, iyileşmenin tamamen gerçekleşmesi beklenir. Ancak bilhassa ciddi vakaların tedavisinde, daha uzun süreli tedavi gerekebilir. Belirtilen durumların tamamen ortadan kalkmasından sonraki 3.-4. dönemde tedavinin kesilmesi ve ayrıca ELLEACNELLE’in yalnız oral kontrasepsiyon amaçlı kullanımına devam edilmemesi önerilir Androjene bağlı koşulların yeniden oluşması durumunda ELLEACNELLE tedavi kürü tekrarlanabilir.

Uygulama şekli:

Sadece oral kullanım içindir. Drajeler bir bardak suyla çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

ELLEACNELLE sıvı retensiyonuna neden olabilir. Böbrek fonksiyon bozukluğu durumunda dikkatli gözetim yapılması gerekmektedir.

Karaciğer fonksiyonlarının akut veya kronik bozulmaları, karaciğer fonksiyon testlerinin normale dönmesine kadar kombine oral kontraseptif kullanımının kesilmesini gerektirebilir, ilk kez gebelikte ya da daha önce seks steroidlerinin kullanımı sırasında oluşmuş olan kolestatik sarılığın tekrarlaması kombine oral kontraseptif kullanımının sonlandırılmasını gerektirir.

Pediyatrik popülasyon:

ELLEACNELLE çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Spesifik bir antidotıı yoktur. Bu nedenle tedavi semptomatik olmalıdır. Aşırı doz alımı bulantı, kusma ve çekilme kanamalarına neden olabilir.