ELLEACNELLE 21 draje {Prestafarma} Etkileşimi

Prestafarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elleacnelle etkileşimi, Elleacnelle etken madde, Elleacnelle yardımcı maddeler, Elleacnelle alkol, Elleacnelle etkileşim, Elleacnelle kullananlar, Elleacnelle dozu, Elleacnelle kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Barbitüratlar, pirimidon, fenobarbital, fenitoin, fenilbutazon, rifampisin, karbamazepin ve griseofulvin gibi karaciğer enzim indükleyicileri, ELLEACNELLE’in kontraseptif etkisini zayıflatabilir. Karaciğer enzim indükleyicilerle uzun süreli tedavi alan kadınlarda farklı bir korunma metodu kullanılmalıdır. Antibiyotik kullanımı da, intestinal florayı değiştirebileceğinden, ELLEACNELLE’in kontraseptif etkinliğini azaltabilir.

Kısa süreli enzim indükleyicileri veya geniş spektrumlu antibiyotik alan kadınlar, eşzamanlı tedavi süresi boyunca ve sonraki 7 gün, ek hormonal olmayan korunma yöntemi (ritim ve sıcaklık metodu dışında) kullanmalıdırlar. Eğer bu 7 günlük süre içerisinde paketteki tüm drajeler biter ise, bir sonraki pakete ara verilmeden başlanmalıdır. Bu durumda çekilme kanamasının ikinci paket bitimine kadar olması beklenmez. Hastada, ikinci paket bitimini takiben, draje kullanılmayan ara dönemde beklenen çekilme kanaması gerçekleşmezse, sonraki pakete geçilmeden önce, gebelik olasılığı ortadan kaldırılmalıdır.

ELLEACNELLE ile birlikte oral tetrasiklin kullanımının kontraseptif etkinliği azaltabileceği olasılığı, her ne kadar böyle bir durum gösterilememişse de, göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle bu sınıftaki ilaçlar alınırken ek hormonal olmayan korunma yöntemi (ritim ve sıcaklık metodu dışında) kullanımı önerilir. Zira ELLEACNELLE kullanımında yüksek derecede koruma sağlanmalıdır. Rifampisin kullanımında -kısa süre uygulansa dahi-, ek kontraseptif önlemlere tedavinin bitimini takip eden 4 hafta boyunca da devam edilmelidir

Glukoz toleransı üzerine etkisi nedeniyle oral antidiyabetik veya insülin ihtiyacı değişebilir.

Bitkisel bir ilaç olan St John’s Wort (Hypericum perforatum) kontraseptif etkinliği azaltma potansiyelinden dolayı ELLEACNELLE ile beraber kullanılmamalıdır.

Olası etkileşimleri belirlemek amacıyla eşzamanlı kullanılacak ilacın Kısa Ürün Bilgileri’ne başvurulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon: