DUACT 30 kapsül Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Duact gebelik kategorisi C'dir. Duact hamilelik kategorisi, Duact gebelik kategorisi, Duact emzirme, Duact anne sütüne geçer mi, Duact laktasyon, Duact hamilelerde kullanımı, Duact ve bebek, Duact kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

DUACT’ın kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ embriyonal/fetal gelişim/ doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

İnsanlarda gebelik sırasında aktrivastin ve psödoefedrin verilmesi hakkında kısıtlı bilgi mevcuttur. DUACT’ın tek başına veya birlikte sistemik olarak verilmesi hayvan üremeçalışmalarında teratojenik etkilere yol açmamıştır (Bkz. Klinik-dışı Bilgi).

Annenin tedaviden sağlayacağı potansiyel fayda, gelişen fötusun maruz kalacağı olası risklerden ağır basmadıkça, çoğu ilaç gibi akrivastin ve psödoefedrin de gebelik sırasındakullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

DUACT uygulanmasının ardından anne sütünde görülebilecek akrivastin düzeyleri hakkında herhangi bir bilgi olmamasına rağmen, psödoefedrin anne sütü ile küçük miktarlarda atılır (24saat içinde tek doz psödoefedrin dozundan sonra yaklaşık 0.5%-0.7%’si anne sütünden atılır).Anne sütü alan bebeklerdeki risk dışlanamaz.

DUACT, eğer hekim ilacın emziren anneye sağlayacağı yararın emzirilen bebek üzerindeki potansiyel riskinden fazla olacağına inanmıyorsa emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

DUACT’ın insan fertilitesi üzerine etkisi ile ilgili deneyim yoktur.