DUACT 30 kapsül Etkileşimi

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Duact etkileşimi, Duact etken madde, Duact yardımcı maddeler, Duact alkol, Duact etkileşim, Duact kullananlar, Duact dozu, Duact kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

DUACT ile birlikte aşağıdaki ajanların kullanımı kan basıncında yükselmeye yol açabilir:

• Monoamin oksidaz inhibitörleri (Monoamin oksidaz A’nın Geri Döndürülebilirİnhibitörleri (RIMATar) ve moklobemid de dahil olmak üzere) (Bkz.Kontrendikasyonlar),

• Sempatomimetik aminlerin metabolizmasına engel olan ajanlar (ör; okzazolidinon sınıfıantibiyotikler- furazolidon ve linezolid dahil), (Bkz. Kontrendikasyonlar)

• Sempatomimetik ajanlar (ör; dekonjestanlar, trisiklik antidpresanlar, iştah baskılayıcılarıve amfetamin benzeri psikostimülanlar) (Bkz. Uyanlar ve Önlemler),

• Vazokonstiktif ajanlar (ör; bromokriptin, pergolid, lisurid, kabergolin, ergotamine veyadihidroergotamin) (Bkz. Uyanlar ve Önlemler).

• Moklobemid, oksitosin (Bkz. Kontrendikasyonlar)

Sempatik aktiviteyi değiştirerek etki gösteren antihipertansif ilaçların (örneğin: bretilyum, betanidin, guanetidin, metildopa ve alfa ile beta adrenerjik blokörler) etkisi tarafından kısmentersine çevrilebilir (bkz. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Kardiyak glikozidler disritmi riskine, ergot alkaloidleri ise ergotism riskine sebep olabilir.

DUACT tedavisi sonuçların etkilenmemesi için prick deri testinden (alerji için) 48 saat önce kesilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.