DUACT 30 kapsül Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Duact dozu, Duact dozaj, Duact doz aşımı, Duact uygulama, Duact kullanım şekli, Duact kullanımı, Duact kullanım süresi, Duact açmı tokmu, Duact nedir, Duact ne için kullanılır, Duact nasıl kullanılır, Duact faydaları, Duact etkileri, Duact günde kaç kez, Duact sabah mı akşam mı, Duact fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde günde 1 kapsüldür. Gerektiğinde doz günde 3 defa verilebilir.

12 yaşından küçük çocuklarda DUACT’ın etkililiği ve güvenliliği hakkında veri yoktur.

Uygulama şekli:

Oral olarak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği:

İlacın kullanımı ile elde edilen deneyim normal yetişkin dozunun uygun olduğunu göstermekle beraber şiddetli hepatik yetmezlik durumunda dikkatli olunması gerekmektedir.

Pediatrik popülasyon:

12 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriatrik popülasyon: Yaşlı hastalarda yapılmış klinik çalışmalarda güvenlilik ve etkililikte fark saptanmamıştır. Fakat akrivastin ve psödoefedrin önemli ölçüde böbrekler tarafındanatıldığından renal fonksiyonların azaldığı 60 yaş üzeri hastalarda advers reaksiyon riski dahafazla olabilir. Bu yaş grubundaki hastalar sempatomimetik ajanlar kullandıklarında daha fazlaistenmeyen reaksiyonlar geliştirebilir (Bkz. Kontrendikasyonlar ve Uyanlar ve Önlemler).

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve bulgular: DUACT’ın doz aşımıyla ilgili kısıtlı deneyim vardır. Diğer sempatomimetik içeren ürünlerde olduğu gibi aşırı doz semptomları arasında ajitasyon,halüsinasyonlar, iritabilite, huzursuzluk, titreme, konvülziyon, çarpıntı, hipertansiyon veidrara çıkmakta zorlanma olabilir.

25 hastaya 1200 mg’a kadar günlük dozlar uygulandığında semptom gözlenmemiş ya da gastrointestinal bozukluk, baş ağrısı ve uyuşukluk gibi hafif semptomlar gözlenmiştir.

Tedavi: Aşırı dozda tedavi yaklaşımı semptomatik ve destekleyici olabilir.