DOPERGIN 0.2 mg 30 tablet {Schering} Uyarılar

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dopergin uyarılar, Dopergin zararları, Dopergin önlemler, Dopergin riskler, Dopergin yan etkisi, Dopergin alerji, Dopergin alkol, Dopergin hamileler, Dopergin emzirme, Dopergin araç kullanımı, Dopergin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Sütten kesmede, süt prodüksiyonunu uyarmamak amacıyla, çocuk emzirilmemeli ve göğüsler boşaltılmamalıdır. Mastitis'in erken safhasında, Dopergin ile süt yapımını kısıtlamak çoğunlukla yeterlidir ve tedavi kesildikten sonra kadın umumiyetle yeniden emzirmeye devam edebilir. Bakteriyel bir enfeksiyon, sürekli ateş ve abse olduğunda, ek önlemler (antibiyotik tedavisi vs..) gereklidir.
Lohusalık döneminde laktasyon inhibitörü olarak verilen başka bir prolaktin düşürücü ilacın kullanımı esnasında nadir olgularda hipertansiyon, kalp enfarktüsü, konvülsiyonlar ve beyin kanamaları bildirilmiştir. Bu olaylar ile uygulanan tedavi arasındaki bağlantı açıklık kazanmamıştır, zira bu tür olaylar lohusalık döneminde spontan olarakta görülmektedir. Bir önlem olarak, Dopergin ile sütten kesilen kadınlarda yüksek tansiyon, sürekli baş ağrısı ve merkezi sinir sistemine yönelik semptomlar ortaya çıktığında, tedavi derhal kesilmelidir.
Dopergin ile bir tedaviye geçmeden önce, hiperprolaktinemi'nin nedeni açıklığa kavuşturulmalıdır (örn. hipotireoz, ilaçlar). Özellikle yer işgal eden bir hipofiz adenom'un mevcut olup olmadığına dikkat edilmelidir. Görme alanı bozukluklarında veya belirgin genişlemiş bir sella'da, hem cerrahi (Dopergin ile bir tedavi ilave edilebilir) hem de yalnız Dopergin tedavisi uygulanabilir.
Prolaktine bağlı infertilite Dopergin ile tedavi edilebilir. Eğer bir gebelik arzu edilmiyorsa,paralel olarak bir doğum kontrol yönteminin uygulanması gerekir. İlke olarak, gebelikte kesinlikle gerekmedikçe, hiçbir ilaç kullanılmamalıdır. Bu nedenle, bir gebelik oluştuğunda Dopergin esilmelidir.
Hipofiz adenomlu (Prolaktinoma) kadınlarda bir gebeliğin oluşması halinde tümör büyümesi açısından (şiddetli ve sürekli baş ağrıları ve görme bozuklukları) özenli bir takip gerekir.
Böbrek fonksiyon yetmezliği olan ve bilhassa dializ hastaları Dopamin agonistlerine karşı özellikle duyarlıdır. Bu nedenle, bu tür hastalarda Dopamin agonistleriyle yapılacak bir tedaviye mümkün olan en düşük dozlarla başlanmalı ve doz yavaş yavaş artırılmalıdır.
Ağır karaciğer fonksiyon bozuklukları olan hastalarda, Dopergin kullanımı ile ilgili bilgiler henüz yetersiz olduğundan, dikkatli ve düşük dozda bir tedavi uygulanmalıdır.
Dopergin talimata uygun alındığında bile çok ender olmak üzere ani tansiyon düşüşleri nedeniyle reaksiyon kabiliyeti, araba veya dikkat isteyen bazı makinaların kullanımı için gerekli düzeyin altına düşebilir. Ani tansiyon düşmesine bağlı baygınlıklarda hasta sırtüstü yatırılmalıdır (ayaklar yukarı pozisyonda).