DOPERGIN 0.2 mg 30 tablet {Schering} Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dopergin dozu, Dopergin dozaj, Dopergin doz aşımı, Dopergin uygulama, Dopergin kullanım şekli, Dopergin kullanımı, Dopergin kullanım süresi, Dopergin açmı tokmu, Dopergin nedir, Dopergin ne için kullanılır, Dopergin nasıl kullanılır, Dopergin faydaları, Dopergin etkileri, Dopergin günde kaç kez, Dopergin sabah mı akşam mı, Dopergin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Tabletler her zaman yemek esnasında yada bir miktar gıda ile birlikte alınmalıdır. İlaca karşı daha iyi tolerans, genellikle dozu yavaş yavaş artırarak sağlanır (primer sütten kesme dışında) ve tedaviye mümkünse akşam başlanır. Bu durum özellikle yüksek dozlar için geçerlidir.
Hekim tarafından başka bir öneride bulunulmadığı takdirde, aşağıdaki uygulama geçerlidir :
· Endokrin endikasyonlar
° Primer sütten kesme (tıbbi açıdan endike ise)
Tedaviye bir doğumdan veya düşükten hemen sonra en geç 24 saat içinde başlanmalıdır. Günlük doz günde 2-3 kere 1 tablet olmak üzere 14 gün sürdürülür. Dopergin tedavisinin sona erdirilmesinden sonra seyrek olarak görülen az miktarlarda süt sekresyonu, bir haftalık ek Dopergin tedavisiyle kesilebilir.
° Sekonder sütten kesme (tıbbi açıdan endike ise), mastitis


Süt sekresyonunun hızla engellenebilmesi için, Dopergin'in tedavinin 1. gününden itibaren, günde 3 defa uygulanması önerilir.
Tedavi, sütün kesilmesinden 4 gün sonra sonlandırılır.
Mastitis tedavisi için genellikle sadece birkaç uygulama günü yeterlidir. İltihap belirtilerinin kaybolmasından sonra uygulama hemen kesilerek, çoğunlukla emzirmeye devam edilebilir.
° Galaktore; postpartal süt konjestiyonu; yüksek prolaktin düzeyine bağlı amenore, siklus bozuklukları, kadında infertilite, erkekte libido ve potens bozuklukları.

sabah öğle akşam
1. gün - - ½
2. gün - ½ ½
3. günden itibaren ½ ½ ½


Galaktore'de tedavi, süt sekresyonu tümüyle kesilinceye, amenore'de ise düzenli adet kanamaları başlayıncaya kadar (genellikle birkaç ay boyunca) sürdürülür.
Prolaktin düzeyi yüksekliğine veya etkiye bağlı olarak, günlük doz gerektiğinde yükseltilir. Bu doz arttırma işlemine, ilacın iyi tolere edilmesi açısından en erken 3-4 gün sonra başlanmalı ve günlük doz, gün içinde bölünerek verilmelidir.
Postpartal süt konjestiyonuna ilişkin şikayetler geçtikten sonra, Dopergin kesilerek çoğu zaman emzirmeye devam edilebilir.
° Premenstrüel şikayetler
Adet kanamasının 14. gününde akşam yarım tablet Dopergin ile tedaviye başlanır. Ertesi günden itibaren sabah ve akşamları yarım tablet, ağır olgularda ise bir tabletle tedavi müteakip adet kanamasına kadar sürdürülür. 6 - 12 siklus uygulama sonunda, tedavinin kesilip devam durumunun gerekliliğinin gözden geçirilmesi önerilir.
° Akromegali
Dozaj şeması galaktore'deki gibidir (yukarıya bkz.).Tolerans ve gelişme hormonu düzeyindeki etkiye bağlı olarak doz, günde max. 2 mg'a kadar yükseltilebilir.
· Parkinsonizm
Doz, hastanın özel durumuna göre ayarlanır.
Tedaviye, akşam yarım tablet'le (0.1 mg) başlanır ve her hafta, bariz bir klinik etki görülünceye kadar yarım tablet arttırılır.
Günlük doz 0.6 ve 2.0 mg arasındadır. Bazı durumlarda daha yüksek dozlarda gerekebilir. Genelde, günlük doz 3-4'e bölünür ve levodopa ve/veya diğer Parkinson ilaçları ile birlikte uygulanabilir. Belirgin fluktuasyonların olduğu durumlarda günlük dozun daha sık aralarla uygulanması önerilir.
Parkinsonizm'in erken evrelerinde düşük doz uygulaması yapılmalı, doz yavaş yavaş arttırılmalıdır. Dopergin dozundaki artışa paralel olarak Levodopa içeren preparatların dozu azaltılabilir. Bu özellikle, Levodopa ile MAO-B inhibitörü Selegilin'in birlikte verildiği olgularda göz önünde tutulmalıdır, zira Selegilin Dopamin'in reseptörlerdeki biyoyararlılığını arttırır ve uzatır. Bazı durumlarda, Dopergin ile monoterapi de mümkündür.
Parkinsonizm'in ileri safhalarında, tolerans ve etkiye bağlı