DOPADREN 200 mg/5 ml enjeksiyonluk solüsyon içeren 5 ampül Uyarılar

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dopadren uyarılar, Dopadren zararları, Dopadren önlemler, Dopadren riskler, Dopadren yan etkisi, Dopadren alerji, Dopadren alkol, Dopadren hamileler, Dopadren emzirme, Dopadren araç kullanımı, Dopadren fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Dopamin tedavisinden önce MAO inhibitörleri ile tedavi edilen hastalara, azaltılmış doz verilmelidir; başlangıç dozu, normal dozun onda biri (1/10) olmalıdır.

Potasyum içermeyen solüsyonların aşın miktarda verilmesi hipokalemiye sebep olabilir.

Bu solüsyonlann intravenöz olarak uygulanması, serum elektrolit konsantrasyonlarının dilüsyonu, aşın hidratasyon, konjesyon ve pulmoner ödemle sonuçlanan aşın sıvı ve/veyaçözünen madde yüklemesine yol açabilir.

ı ı

Önlemler

DOPADREN infüzyonundan önce, eğer gerekiyorsa hastanın hipovolemi ve elektrolitleri kan veya plazma takviyesi ile düzeltilmelidir. Akut miyokard enfarktüsüne bağlı şoklarda düşükdozlar kullanılmalıdır.

Diastolik basınçta ani bir değişiklik (nabızda belirgin bir düşüş) gözlemlenirse, infüzyon hızı azaltılmalıveya geçici olarak kesilmeli ve hasta yakın takibe alınmalıdır. Hastalardavazokonstriktör etkinlikle ilgili böyle bir etki istenmiyorsa hasta vazokonstriksiyon oluşmaolasılığı göz önüne alınarak dikkatle izlenmelidir.

Periferik damar hastalığı hikayesi olan hastalar kol ve bacak derilerinde renk ve ısı değişimi açısından yalandan izlenmelidir. Derinin rengi veya ısısında bir değişiklik oluşursa bunundolaşımınınbozukluğu sonucu olduğu düşünülmelidir. Dopamin infiizyonuna devam etmeninyararı olası nekroz riskine karşı değerlendirilir. Bu değişiklikler infüzyon hızı azaltılarak veyainfiizyon kesilerek geri döndürülebilir. 5-10 mg fentolamin mesilat IV uygulaması iskemiyidüzeltebilir.

%5 Dekstroz içindeki dopamin hidroklorür, infuzyon yerine bitişik perivasküler dokuya olası infiltrasyonu önlemek için mümkün olduğunca büyük bir ven içine infuzyon şeklindeuygulanmalıdır. Ekstravazasyon, etraftaki dokunun nekrozuna veya soyulmasına nedenolabilir. 5-10 mg fentolamin mesilat içeren 10-15 ml serum füzyolojik infiltrasyonu bubölgedeki iskemiyi düzeltebilir. Ekstravazasyon belirlenir belirlenmez iskemik alanainfiltrasyon için, ince hipodermik bir iğneli şınnga kullanılmalıdır.

Dekstroz solüsyonları, subklinik veya açık diabetus mellitusu olduğu bilinen hastalarda tedbirle kullanılmalıdır.

Bozulmuş renal ve hepatik fonksiyon üzerindeki dopamin etkisi bilinmediği için hastaların yakından izlenmesi önerilir.

Hipotansiyondan sakınmak için, dopamin infüzyonuna dereceli olarak son verilmelidir.

Bu tıbbi ürün bir antioksidan olan sodyum metabisülfit içerir. Bu nedenle,! nadir olarak şiddetli aşın duyarlılık reaksiyonlan ve bronkospazma neden olabilir.

Bu tıbbi ürün her ampulde lmmol’den (23 mg) daha az sodyum ihtiva eder, yani esasmda “sodyum içermez”.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerine etkisi ile ilgili veri yoktur.