DIVINA 21 tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Divina nedir, Divina ne için kullanılır, Divina ne ilacı, Divina neye yarar, Divina ne işe yarar, Divina neye iyi gelir, Divina kullananlar, Divina kullanımı, Divina uygulama, Divina etkileri, Divina faydaları bilgilerini içerir.

2.DIVINA nedir ve ne için kullanılır?

DİVİNA, hormon replasman (yerine koyma) tedavisinin (HRT) iki dönemine ait birleşik bir hormon preparatıdır. Bir kutu içerisindeki beyaz ve mavi tabletler içermektedir. Tabletlerin bileşiminde östrojen ve progestagen bulunmaktadır.

Vücuttaki östrojen ve progesteron üretimi menopozla birlikte azalmaya başlar. Divina bu hormonları yerine koymaktadır ve bu hormonların eksikliğinin neden olduğu semptomları önlemekte veya iyileştirmektedir. Divina menstrüasyon (adet kanaması) döngüsünü taklit etmektedir, böylece başlangıçtaki ilk östrojen dönemini ( 11 gün; beyaz tabletler), kombine östrojen-progesteron dönemi izlemektedir (10 gün; mavi tabletler) ve genellikle sonraki haftada geri çekilme kanaması ortaya çıkmaktadır.

Bunlara dayanarak, Divina;

- Menopozda olan birçok kadında görülebilen sıcak basmaları, gece terlemeleri, vajinada kuruluk vb. gibi menopozal semptomların iyileştirilmesinde,

- Osteoporozun (kemiklerin incelmesi) engellenmesinde,

- Adet kanaması düzensizliklerinde,

- Dişi cinsiyet hormonunun "yerine konması" gerektiğinde (yumurtalıkların ameliyatla alınması gibi), kullanılır.

Divina menopoz sonrası kadınlarda düzenli aylık döngülerin tekrar geri dönmesine neden olmaktadır.

Divina Tablet bir doğum kontrol ilacı değildir. 65 yaş üzerindeki kadınlara ait deneyimler sınırlıdır.