DIVINA 21 tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Divina dozu, Divina dozaj, Divina doz aşımı, Divina uygulama, Divina kullanım şekli, Divina kullanımı, Divina kullanım süresi, Divina açmı tokmu, Divina nedir, Divina ne için kullanılır, Divina nasıl kullanılır, Divina faydaları, Divina etkileri, Divina günde kaç kez, Divina sabah mı akşam mı, Divina fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi :

DİVİNA; çift fazlı insan menstrüel siklusunu taklit eden bir preparat olduğundan; 11 gün beyaz tablet, günde bir kez olmak üzere (östrojen fazı) ve 10 gün mavi tablet, günde bir kez olmak üzere (kombine östrojen ve progestin fazı) uygulanır.

21 günlük bir tedaviden sonra 7 gün ara verilir ( ilaçsız devre).

Menopoz sonrası hastalar tedaviye hemen başlayabilirken, menopoz öncesi hastaların, siklusun

5.günü DİVİNA kullanmaya başlamaları önerilir.

Hormon replasman tedavisi (HRT) almayan veya sürekli kombine HRT tedavisinden geçiş yapanlarda Divina tedavisi herhangi uygun bir günde başlanabilir.

Siklik veya ardışık HRT tedavisinden geçiş yapanlarda, tedavi bir önceki siklusun tamamlanmasını takip eden gün başlanmalıdır.

Hastalar bir tableti almayı unuttukları takdirde unutulan tablet bir sonraki gün alınmamalıdır. Atlanan tablet ara kanama ve nokta şeklinde kanama gözlenmesini artırabilir.

Postmenopozal semptomların tedavi başlangıcı ve devamında , en düşük etkin doz en kısa sürede kullanılmalıdır.

Uygulama şekli :

İlk gün

Blisterlerin Kontrolü

Mavi Tabletler

1.Blister folyonun baskılı yüzünün, en üst bölümünde haftanın günlerini gösteren küçük daireler bulunmaktadır. İlaca başlanan ilk gün o güne ait küçük daire delinir. Bu işlem gerektiğinde ilaca başlanan günü hatırlamak içindir.

2.Menstrüasyon (adet kanaması) mevcut değilse DİVİNA’ya hemen başlanır. Eğer mevcutsa ilk tablet menstrüasyonun beşinci günü (kanamanın başlangıcından sonraki beşinci gün) alınarak tedaviye başlanır.

3.Bunu izleyen tabletler baskılı blister folyonun üzerinde gösterilen sırayla alınır. Önce ilk gün beyaz tablet; daha sonra 10 gün mavi tablet kullanılıp, bitiminde 7 günlük bir ara verilir. Çoğunlukla, bu ara verme döneminde menstrüasyona benzer bir kanama görülebilir.

4.İkinci kutuya, birinci kutuya başlanan gün başlanır.

DİVİNA tercihen akşam alınır. Unutulduğu takdirde ertesi sabah alınır ve aynı gün akşamı normal doz ile tedavi sürdürülür. Eğer hem akşam hem sabah alınması unutulursa tedaviye normal doz ile devam edilir ancak hafif bir kanama görülebilir.

6.7 günlük ara sırasında kanama görülebilir.

7.Kutu içerisinde bulunacak olan izleme kartı doldurulup hekime her ziyarette gösterilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler : Böbrek/Karaciğer yetmezliği

•Eğer karaciğer fonksiyon değerlerinde, anormal yükselmeler, kolestatik ikter ve tromboembolik işaretler görülürse, tedaviye son verilmelidir.

•Böbrek fonksiyon bozukluklarında, östrojen negatif etki göstereceğinden kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı yoktur.

Geriyatrik popülasyon :

Doz aşımı ve tedavisi

Östrojenin aşırı dozu bulantı, baş ağrısı yapabilir ve kadınlarda çekilme kanamasına neden olabilir. Aşırı doz, östrojen ve progesteronun genç çocuklarda kullanılması ile ilgili ciddi hasta etkileri belirtilmemiştir. Tedavi gerekirse semptomatik olabilir.