DIPROSPAN enjektabl süspansiyon içeren 1 ml ampül Endikasyonları

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diprospan endikasyonları, Diprospan tedavisi, Diprospan ne işe yarar, Diprospan neye yarar, Diprospan ne için kullanılır, Diprospan nedir, Diprospan faydaları, Diprospan ne ilacı, Diprospan ne zaman kullanılır, Diprospan kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

DIPROSPAN steril süspansiyon, kortikosteroidlere yamt veren aşağıdaki akut ve kronik hastalıklarda endikedir.

Lokomotor ve Yumuşak Doku Hastalıklan: Romatoid artrit, osteoartrit, bursit, ankilozan spondilit, epikondilit, radikülit, koksidinı, tortikolis, siyatik, lumbago, gangliyon kisti, eksoztoz, fasiit.

Aleıjik Hastalıklar: Kronik bronşiyal astım (status asthmaticus tedavisi dahil), saman nezlesi, anjiyonörotik Ödem, aleıjik bronşit, mevsimsel ya da kronik aleıjik rinit, ilaç aleıjileri, serum hastalığı, böcek ısırmalan.

Dermatolojik Hastalıklar: Atopik dermatit (numüler ekzema), nörodermatit (lokalize liken simpleks), necrobiosis lipoidica diabeticorum, alopesi areata, diskoid lupus eritematosus, psoriasis, keloidler, pemfigus, herpetiform dermatit, ürtiker, hipertrofik liken planus, kontakt dermatit, ağır güneş yanığı, kistik akne.

Kolajen Doku Hastalıklan: Dissemine lupus eritematosus, skleroderma, dermatomiyozit, poliarteritis nodosa.

Neoplastik Hastalıklar: Erişkinlerde lösemi ve lenfomalann paliyatif tedavisi, çocuklarda akut lösemi.

Diğerleri: Adrenogenital sendrom, ülseratif kolit, segmenter ileit, spru, podiyatrik hastalıklar (heloma durum altında görülen bursit, halluks rigidus, digiti quinti varus), subkonjunktival enjeksiyon gerektiren hastalıklar, kortikosteroidlere yamt veren kan diskrazileri, nefrit ve nefrotik sendrom.