CREBROS 5 mg 20 film kaplı tablet Dozu

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Crebros dozu, Crebros dozaj, Crebros doz aşımı, Crebros uygulama, Crebros kullanım şekli, Crebros kullanımı, Crebros kullanım süresi, Crebros açmı tokmu, Crebros nedir, Crebros ne için kullanılır, Crebros nasıl kullanılır, Crebros faydaları, Crebros etkileri, Crebros günde kaç kez, Crebros sabah mı akşam mı, Crebros fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Yetişkinler ve 12 yaşından büyükler için önerilen günlük doz 5 mg’dır (1 film tablet). Günlük dozun tek bir seferde alınması önerilir. Kullanım süresi şikayetlerin türüne, süresine ve seyrine bağlıdır. Saman nezlesi için 3-6 hafta; kısa süre polene maruz kalma durumunda ise bir haftalık bir süre genellikle yeterli olmaktadır.
Uygulama şekli:
CREBROS ağız yoluyla, bir miktar sıvı ile birlikte ve bölünmeden alınmalıdır. Alınma zamanının yemeklerle bir ilgisi yoktur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz aralıkları, böbrek fonksiyonlarına göre ve aşağıdaki tablodan yararlanarak ayarlanmalıdır. Bu dozaj tablosundan yararlanmak için, hastanın ml/dakika cinsinden kreatinin klerensi (Clcr) değerine ihtiyaç vardır. Clcr (ml/dakika), aşağıdaki formülden yararlanılarak elde edilen serum kreatinin (mg/dl) de ğerleriyle hesaplanabilmektedir:

[140 - yaş (yıl)] x ağırlık (kg)

Clcr =----------------------------------------------------- (x 0,85 [bayanlar için])

72 x serum kreatinin değeri (mg/dl)

Böbrek Fonksiyonları Bozuk olan Hastalar İçin Doz Ayarlaması

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının belirtileri erişkinlerde uyuşukluk; çocuklarda ise önce ajitasyon ve huzursuzluk, ardından da uyuşukluk şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bilinen belirli bir antidotu yoktur. Doz aşımı meydana geldiğinde, semptomatik veya destekleyici tedavi önerilir. Alınmasının üzerinden kısa bir süre geçmişse mide lavajı düşünülmelidir. Levosetirizin, hemodiyaliz ile etkili bir şekilde atılamaz.