COSMOFER IRON DEXTRAN 50 mg/ml enj. sol. {Say} Gebelik

Say Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cosmofer Iron Dextran gebelik kategorisi B'dir. Cosmofer Iron Dextran hamilelik kategorisi, Cosmofer Iron Dextran gebelik kategorisi, Cosmofer Iron Dextran emzirme, Cosmofer Iron Dextran anne sütüne geçer mi, Cosmofer Iron Dextran laktasyon, Cosmofer Iron Dextran hamilelerde kullanımı, Cosmofer Iron Dextran ve bebek, Cosmofer Iron Dextran kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

COSMOFER® tedavisinin çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımı üzerine herhangi bir veri yoktur.

Gebelik dönemi:

COSMOFER®’in gebe kadınlarda kullanımı üzerine yeterince kontrollü çalışma yoktur. Hayvanlar üzerine yapılan çalışmalarda üreme toksisitesi görülmüştür (bölüm 5.3’e bkz). COSMOFER® gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. COSMOFER® tedavisinin yararı fetüse potansiyel riskinden fazla ise ve tedavi kesin olarak gerekliyse gebeliğin ikinci ve üçüncü üç ayında kullanılabilir.

Doğum anında COSMOFER® tedavisinin güvenli kullanımı bildirilmemiştir.

Laktasyon dönemi:

Demir dekstran kompleksinin insan veya hayvan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. COSMOFER®’in emzirme sırasında kullanımı tercih edilmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Demir dekstran, maksimum insan dozunun yaklaşık 3 katında fare, sıçan, tavşan ve maymunlarda teratojenik ve embriyosidal etkiler göstermiştir.