COSMOFER IRON DEXTRAN 50 mg/ml enj. sol. {Say} Uyarılar

Say Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cosmofer Iron Dextran uyarılar, Cosmofer Iron Dextran zararları, Cosmofer Iron Dextran önlemler, Cosmofer Iron Dextran riskler, Cosmofer Iron Dextran yan etkisi, Cosmofer Iron Dextran alerji, Cosmofer Iron Dextran alkol, Cosmofer Iron Dextran hamileler, Cosmofer Iron Dextran emzirme, Cosmofer Iron Dextran araç kullanımı, Cosmofer Iron Dextran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Diğer demir-karbonhidrat komplekslerinin parenteral kullanımlarında olduğu gibi COSMOFER® kullanımının da doğrudan ağır ve potansiyel olarak öldürücü anaflaktik reaksiyon riski vardır. Hastalar uygulama sırasında ve hemen sonrasında yakın takibe alınmalıdır. Risk, alerjik olduğu bilinen hastalarda daha yüksektir. COSMOFER® uygulaması sadece, enjektabl 1:1000 adrenalin çözeltisi dahil, acil anaflaktik reaksiyon tedbirleri hazır bulunduğunda yapılmalıdır. Uygunsa antihistaminikler ve/veya kortikostereoidler ile de tedavi yapılmalıdır. Test dozunun uygulaması için bkz. bölüm 4.2.

Özellikle immün bozukluğu olan veya inflamatuvar hastalıkları olan hastalarda (ör. Sistemik lupus eritematozus, romatoid artrit) artan alerjik reaksiyon riski bulunmaktadır.

Parenteral demir tedavisinin gerekli olduğu düşünülen astımı, alerjik hastalıkları ve iltihaplı hastalıkları olan hastalarda intramusküler yol tercih edilir.

Demir -karbohidrat kompleksleri deneysel koşullar altında çok yüksek dozlarda intramusküler ve subkutan yolla kullanıldığı hayvanlardan kobaylar hariç olmak üzere sıçanlarda, farelerde, tavşanlarda, muhtemelen hamsterlerde sarkoma oluşturmuştur. Şimdiye kadar elde edilen bilgiler ve bağımsız değerlendirmeler insanlarda sarkoma oluşumunun minimal olduğunu göstermektedir.

İntravenöz enjeksiyon çok hızlı uygulandığında, hipotansiyona neden olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

COSMOFER®’in araç ve makine kullanmaya etkisi ile bir çalışma bulunmamaktadır.