COSMOFER IRON DEXTRAN 50 mg/ml enj. sol. {Say} Nedir

Say Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cosmofer Iron Dextran nedir, Cosmofer Iron Dextran ne için kullanılır, Cosmofer Iron Dextran ne ilacı, Cosmofer Iron Dextran neye yarar, Cosmofer Iron Dextran ne işe yarar, Cosmofer Iron Dextran neye iyi gelir, Cosmofer Iron Dextran kullananlar, Cosmofer Iron Dextran kullanımı, Cosmofer Iron Dextran uygulama, Cosmofer Iron Dextran etkileri, Cosmofer Iron Dextran faydaları bilgilerini içerir.

2.COSMOFER IRON DEXTRAN nedir ve ne için kullanılır?

COSMOFER, demir ve dekstran (uzun bir şeker molekülü zinciri) bileşimi içermektedir. COSMOFER'deki demir tipi, doğal olarak vücutta bulunan 'ferritin' isimli demirle aynıdır. Bu da COSMOFER'i enjeksiyonla yüksek dozlarda alabileceğiniz manasına gelmektedir.

COSMOFER aşağıdaki düşük demir seviyeleri ("demir eksikliği" de denmektedir) durumunda kullanılmaktadır:

• Ağız yoluyla demir alamadığınız zamanlarda, mesela demiri tolere edemediğinizde (sizde olumsuz istenmeyen etkilere neden olduğunda)

• Ağız yoluyla demiri aldığınız ancak demirin vücudunuzda kullanılamadığı durumlarda

• Doktorunuz, demir depolarınıza hızla demir verilmesi gerektiğini düşündüğünde

Her bir 2 ml COSMOFER ampul 100 mg demir (III)'e eşdeğer miktarda 625 mg Demir (III) -hidroksit dekstran kompleksi içerir.

COSMOFER 2 ml'lik cam ampullerde, koyu kahverengi çözelti halinde kullanıma sunulmuştur. Her bir karton kutuda 2 ml'lik 5 ampul bulunmaktadır.