CONIEL 4 mg 20 tablet Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Coniel uyarılar, Coniel zararları, Coniel önlemler, Coniel riskler, Coniel yan etkisi, Coniel alerji, Coniel alkol, Coniel hamileler, Coniel emzirme, Coniel araç kullanımı, Coniel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

CONİEL, çok düşük kan basıncına sahip hastalara, ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğuna sahip hastalara (CONİEL karaciğer fonksiyon bozukluğunu artırabilir) veyaşlı hastalara dikkatli verilmelidir.

Kalsiyum antagonistlerinin aniden kesilmesi ile semptomlarda şiddetlenme bildirilmiştir. CONİEL tedavisine geçici olarak ara verilmesi gerektiğinde, dozkademeli olarak azaltılmalı ve hasta sıkı gözlem altında tutulmalıdır. Ayrıca hastalarCONİEL tedavisine doktora danışmadan ara vermemeleri konusunda uyarılmalıdır.CONİEL kan basıncında aşırı düşmelere sebep olabilir. Böyle durumlarda dozunazaltılması ve ilaca geçici süreyle ara verilmesi gibi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.CONİEL’in antihipertansif aktivitesi baş dönmesi vb. semptomları arttırabileceğindenyüksek yerlerde çalışma ve araba kullanma gibi potansiyel tehlikeleri olan aktivitelerigerçekleştiren hastalar, çok daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdırlar.

Sürekli ayaktan peritoneal diyalize giren hastalarda diyaliz sıvısının görünümünde değişme ve sıvının beyaz, bulanık bir hal alması tespit edilmiştir. Böyle bir durumdaperitonit vb. durumlarla ayırıcı tanının yapılması gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CONİEL’in antihipertansif aktivitesi baş dönmesi vb. semptomları artırabileceğinden yüksek yerlerde çalışma ve araba kullanma gibi potansiyel tehlikeleri olan aktivitelerigerçekleştiren hastalar, çok daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdırlar.