CONIEL 4 mg 20 tablet Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Coniel dozu, Coniel dozaj, Coniel doz aşımı, Coniel uygulama, Coniel kullanım şekli, Coniel kullanımı, Coniel kullanım süresi, Coniel açmı tokmu, Coniel nedir, Coniel ne için kullanılır, Coniel nasıl kullanılır, Coniel faydaları, Coniel etkileri, Coniel günde kaç kez, Coniel sabah mı akşam mı, Coniel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

1. Hipertansiyon ve renal parenkimal hipertansiyonda;

Erişkinlere genellikle kahvaltıdan sonra günde bir defa 2-4 mg benidipin hidroklorür uygulanır. 2-4 mg’lık dozlar yeterli gelmez ise dozaj hastanın yaşı ve semptomlarınagöre günde 8 mg’a kadar arttırılabilir. Ağır hipertansiyon vakalarında, kahvaltıdansonra günde bir kez 4-8 mg benidipin hidroklorür verilir.

2. Anjina pektoriste;

Erişkinlere genellikle kahvaltı ve akşam yemeğinden sonra günde iki kez 4 mg benidipin hidroklorür verilir. Dozaj hastanın yaşı ve semptomların şiddetine göreayarlanabilir.

Uygulama şekli:

CONİEL her gün aynı saatte (tercihen sabah kahvaltısından sonra) oral olarak bir miktar su ile alınır.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliği olan hastalarda CONİEL doktor kontrolünde ve dikkatli kullanılmalıdır. Böbrek fonksiyon yetmezliği olan hastalarlailgili bilgi mevcut değildir.

Pediatrik popülasyon: Bilinmemektedir.

Geriatrik popülasyon: Yaşlılarda doz ayarlamasına ilişkin bilgi mevcut değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

CONİEL doz aşımında kan basıncında aşırı düşmeler görülebilir. Eğer kan basıncındaki düşme çok belirgin ise alt ekstremitelerin havaya kaldırılması, sıvı replasmanı vevazopressörlerin verilmesi gibi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. İlaç kan proteinlerineyüksek oranda bağlandığından ilacın hemodiyaliz ile kandan uzaklaştırılması etkilideğildir.