CONIEL 4 mg 20 tablet Etkileşimi

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Coniel etkileşimi, Coniel etken madde, Coniel yardımcı maddeler, Coniel alkol, Coniel etkileşim, Coniel kullananlar, Coniel dozu, Coniel kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

CONİEL, diğer antihipertansif ilaçlar ile birlikte kullanıldığında, antihipertansif aktivitenin artması sebebiyle, kan basıncında aşırı düşme görülebilir.

Digoksinin tübüler sekresyonunun kalsiyum antagonistleri ile inhibe edildiği ve bunun sonucunda da digoksinin kan konsantrasyonlarının yükseldiği ve dijitalzehirlenmelerinin ortaya çıkabileceği bildirilmiştir. Bu sebeple CONİEL ile birliktedigoksin kullanan hastalarda digoksinin kan konsantrasyonu ve kalbin durumumonitorize edilmeli, eğer anormal bir durum görülürse digoksin dozu ayarlanmalıveya CONİEL kesilmelidir.

Simetidinin gastrik asiditeyi azalttığı ve bunun sonucunda da bazı ilaçların mideden absorpsiyonunda artışa sebep olduğu, ayrıca karaciğer mikrozomlarında kalsiyumantagonistlerinin metabolik enzimlerini inhibe ettiği bildirilmiştir. Bu sebepleCONİEL ve simetidini birlikte kullanan hastalarda kan basıncında aşırı düşüşlerolabileceği akılda tutulmalıdır. Benzer bir mekanizma ile greyfurt suyu da CONİEL’inkaraciğerde metabolizmasını inhibe etmekte ve bunun sonucunda kankonsantrasyonlarını artırarak kan basıncında aşırı düşüşlere sebep olabilmektedir.Rifampisinin ilaç metabolizmaları ile ilişkili enzimleri indüklediği ve kalsiyumantagonistlerinin metabolizmasında artış ve kan konsantrasyonlarında düşüşgörüleceği bildirilmiştir. Bu iki ilacın kombine kullanılması durumunda CONİEL’inantihipertansif aktivitesinde azalma olabileceği göz önünde tutulmalıdır.