CLONEX 25 mg 50 tablet Kullanımı

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.CLONEX nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

CLONEX'in dozu durumunuza göre düzenlenir. Her hasta için en düşük etkili doz kullanılır. İlacın başlandığı ilk 18 hafta içinde haftada bir, daha sonra ise 4 haftada bir akyuvar sayımı yaptırılacaktır.

Uygulama yolu ve metodu

Oral uygulama için aşağıdaki doz şeması önerilir:

Tedaviye dirençli şizofreni hastaları

Başlangıç tedavisi: İlk gün 1 veya 2 kez 25 mg'lık tabletin yarısı, takip eden 2. gün ise 1 veya 2 kez 25 mg verilir. Bu doza tahammül iyiyse günlük doz, 25 mg ila 50 mg'lık artışlarla yavaş bir şekilde 2-3 hafta içinde günde 300 mg'a ulaşacak düzeyde artırılır. Daha sonra eğer gerekirse günlük dozda, yarım haftalık veya tercihen 1 haftalık aralarla 50 mg ila 100 mg'lık artışlar yapılabilir.

Çocuklarda kullanımı

Güvenlilik ve etkinliğine ilişkin veri yetersizliği nedeniyle 16 yaşın altındaki çocuklarda Clonex'in kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı

Tedaviye başlangıç olarak özellikle düşük dozlarla (ilk gün bir defada 12.5mg) başlanması ve sonraki doz artışının günde 25 mg olarak sınırlandırılması önerilir.

Özel kullanım durumları

Ciddi karaciğer, böbrek ve kalp yetmezliği durumlarında kullanılmamalıdır. Daha önceden kalıcı karaciğer bozukluğu olan hastalar Clonex kullanabilirler, ancak düzenli olarak karaciğer testlerinin yapılması gereklidir.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz. İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

Doktorunuz CLONEX ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyiniz, çünkü istenen sonucu alamazsınız.

Eğer CLONEX'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CLONEX kullanırsanız

Kullanmanız gerekenden daha fazla CLONEX kullanırsanız

CLONEX'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozu dengelemek için çift doz almayınız.

CLONEX ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Clonex tedavisinin bitirilmesi planlandığında dozun 1-2 haftalık bir dönemde tedrici olarak azaltılması önerilir. İlacın aniden kesilmesi gerektiğinde hastalığa ait şikayetler ve baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi yan etkiler yeniden ortaya çıkabilir. Bu durumda hekimize başvurunuz.