CLONEX 25 mg 50 tablet Endikasyonları

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clonex endikasyonları, Clonex tedavisi, Clonex ne işe yarar, Clonex neye yarar, Clonex ne için kullanılır, Clonex nedir, Clonex faydaları, Clonex ne ilacı, Clonex ne zaman kullanılır, Clonex kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Tedaviye dirençli şizofreni:

Clonex tedavisi, tedaviye dirençli şizofreni hastalarında ya da klasik antipsikotiklere yanıt vermeyen veya toleransı olmayan şizofreni hastalarında endikedir.

Tedaviye yanıt vermeme, yeterli süre için reçetelendirilen atipik antipsikotik bir ajan da dahil olmak üzere, yeterli dozda en az iki farklı antipsikotik ajanın kullanımına rağmen tatminkar klinik iyileşmenin az olması olarak tanımlanmaktadır.

İntolerans, ciddi ve tedavi edilemeyen nörolojik advers etkiler (ekstrapiramidal yan etkiler veya tardif diskinezi) nedeniyle, klasik antipsikotikler ile yeterli klinik fayda sağlanmasının imkansız olması şeklinde tanımlanır.

Nükseden intihar davranışı riski

Clonex şizofreni hastalarında nükseden intihar davranışı riskinin azaltılmasında veya yakın zamanda veya geçmişteki klinik durum esas alınarak intihar davranışı riski taşıdığı düşünülen şizoaffektif bozukluğu olan hastalarda endikedir. İntihar davranışı, hastanın yüksek düzeyde ölüm riski taşıyan eylemlerde bulunmasını ifade eder.

Parkinson hastalığı süresince ortaya çıkan psikoz

Clonex ayrıca, standart tedavinin başarısız olduğu vakalarda, Parkinson hastalığı süresince ortaya çıkan psikoza bağlı bozukluklarda endikedir.

Standart tedavinin başarısız olması, psikotik semptomların kontrolünün azalması ve/veya aşağıdaki önlemler alındıktan sonra ortaya çıkan fonksiyonel olarak kabul edilemez motor bozuklukların başlangıcı olarak tanımlanır:

•Trisiklik antidepresanları da kapsayan antikolinerjik tedavinin bırakılması

•Dopaminerjik etkili Parkinson tedavi dozunun azaltılması girişimi