CERVARIX 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır 1 enjektör Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cervarix uyarılar, Cervarix zararları, Cervarix önlemler, Cervarix riskler, Cervarix yan etkisi, Cervarix alerji, Cervarix alkol, Cervarix hamileler, Cervarix emzirme, Cervarix araç kullanımı, Cervarix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Tüm enjeksiyonluk aşılarda olduğu gibi aşının uygulanmasını takiben seyrek olarak görülebilecek anafilaktik olaylar için her zaman kolaylıkla yapılabilecek uygun medikal gözetim ve tedavi hazır bulundurulmalıdır.

CERVARIX® hiçbir durumda intravasküler veya intradermal yolla uygulanmamalıdır. CERVARIX®’in subkütan yolla uygulaması ile ilgili veri bulunmamaktadır.

İntramüsküler yoldan uygulanan diğer aşılar gibi, CERVARIX®’in intramüsküler uygulanması sonrasında kanama olabileceğinden trombositopeni ya da koagülasyon bozukluğu olanlarda, dikkatle yapılmalıdır.

Aşılama düzenli servikal tarama yönteminin veya HPV maruziyetine ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı önlemlerin alternatifi değildir.

Diğer aşılarda olduğu gibi, aşılanan kişilerin tümünde koruyucu immun yanıt sağlanamayabilir. CERVARIX® HPV tip 16 ve 18 nedenli hastalıklara karşı koruma sağlar. Diğer onkojenik HPV tipleri de serviks kanserine yol açabilir, dolayısıyla, rutin servikal tarama kritik önem taşımaya devam etmektedir ve yerel öneriler izlenmelidir.

CERVARIX®’in tedavi edici bir etkisi olduğu kanıtlanmamıştır. Dolayısıyla, aşı servikal kanserin, servikal intraepitalyal neoplazi (CIN) veya HPV ilişkisi saptanmış herhangi başka bir lezyonun tedavisi için endike değildir.

CERVARIX®HPV-16 veya HPV-18 ile infekte kadınlarda HPV ile ilgili lezyonları önlemez. Korunmanın süresi henüz tamamiyle saptanmamıştır. Rapel doz(larının) zamanlaması ve gerekliliği araştırılmamıştır.

HIV ile enfekte hastalar veya immunsupresif tedavi gören hastalar gibi immün yanıtı bozulmuş hastalarda CERVARIX® kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Diğer aşılarda olduğu gibi, bu bireylerde yeterli immün yanıt elde edilemeyebilir.

Diğer HPV aşıları ile CERVARIX®’in birbiri yerine kullanılabilirliğini destekleyen hiçbir güvenilirlik, immünojenisite veya etkinlik verisi bulunmamaktadır.

CERVARIX® 0,5 ml’lik dozunda 23 mg’dan daha az sodyum (sodyum klorür, sodyum dihidrojen fosfat dihidrat) içerir. Sodyum miktarına bağlı herhangi bir olumsuz etki beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CERVARIX'in araç ve makine kullanma becerisini etkilediğini gösteren hiçbir veri yoktur.