CEFLONG 180 mg 20 efervesan tablet Dozu

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ceflong dozu, Ceflong dozaj, Ceflong doz aşımı, Ceflong uygulama, Ceflong kullanım şekli, Ceflong kullanımı, Ceflong kullanım süresi, Ceflong açmı tokmu, Ceflong nedir, Ceflong ne için kullanılır, Ceflong nasıl kullanılır, Ceflong faydaları, Ceflong etkileri, Ceflong günde kaç kez, Ceflong sabah mı akşam mı, Ceflong fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Diğer oral antibiyotiklerle olduğu gibi, tedavi süresi genellikle beş ila on gün arasında değişebilmektedir. Streptococcus pyogenes’e bağlı enfeksiyonların tedavisi için CEFLONG’un terapötik dozu en az 10 gün süreyle alınmalıdır.

Çocuklarda önerilen doz 9 mg/kg/gün (günde en fazla 400 mg) efervesan tablettir.

Tonsillit ile birlikte olan ve olmayan farenjit, efüzyonlu akut otitis media ve komplike olan ve olmayan üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisi için günde tek doz uygulanabilir.

45 kg’dan daha ağır ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu önerilmektedir.

CEFLONG efervesan tablet yemek zamanından bağımsız olarak alınabilirler.

Uygulama şekli

Efervesan tabletler bir miktar suda çözdürüldükten sonra bekletilmeden içilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Erişkin hastalar: Kreatinin klerensi değerleri 50 mL/dak’nın altına inmedikçe, CEFLONG’un farmakokinetikleri doz ayarlamasını gerektirecek seviyede etkilenmemektedir. Bu hastalarda doz ayarlaması için talimatlar tabloda verilmektedir.

Tablo 1: Böbrek Yetmezliği Bulunan Erişkin Hastalarda CEFLONG Dozunun Ayarlanması

Kreatinin Klerensi > 50 30-49 5-29

mL/dak.

Her 24 saat için 400 mg 200 mg 100 mg

CEFLONG Dozu

Eğer doz sıklığında ayarlama yapılması tercih edilirse, CEFLONG’un 400 mg’lık dozu kreatinin klerensi 30-49 mL/dak olan hastaya her 48 saatte bir (iki günde bir) uygulanabilir ve eğer kreatinin klerensi 5-29 mL/dak ise her 96 saatte bir (4 günde bir) uygulanabilir. Haftada iki ya da üç kez hemodiyalize giren hastalarda, her hemodiyaliz seansının sonunda tek doz CEFLONG 400 mg uygulanabilir.

Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir özel kullanım uyarısı bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

45 kg ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu (400 mg) kullanılır. 6 ay ve üzeri çocuklarda önerilen CEFLONG dozu 9 mg/kg/gün’dür (maksimum günlük doz 400 mg).

Geriyatrik popülasyon:

Bu yaş grubundaki hastalarda normal erişkin doz tavsiyelerine uyulur.

Doz aşımı ve tedavisi

CEFLONG’un kazara yüksek dozda alınması nedeniyle herhangi bir zehirlenme belirtisi görülmemiştir. Spesifik antidotu olmadığından, gerekirse mide lavajı uygulanır. Hemodiyaliz sonucu önemli miktarda CEFLONG vücuttan uzaklaştırılabilir. Periton diyaliz ile vücuttan etkili bir şekilde uzaklaştırıldığı tespit edilmemiştir.

Günde 2 gram’a kadar tek doz CEFLONG alan sağlıklı erişkin gönüllülerde, ciddi bir yan etki görülmemiştir ve tüm klinik ve laboratuvar sonuçları normal sınırlar içerisinde kalmıştır.