CALCIMAX-D3 90 EFF. tablet Uyarılar

Basel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcimax-D3 uyarılar, Calcimax-D3 zararları, Calcimax-D3 önlemler, Calcimax-D3 riskler, Calcimax-D3 yan etkisi, Calcimax-D3 alerji, Calcimax-D3 alkol, Calcimax-D3 hamileler, Calcimax-D3 emzirme, Calcimax-D3 araç kullanımı, Calcimax-D3 fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Böbrek taşı ve hiperkalsiüri geçmişi olan hastalarda doktor kontrolü altında kullanılır. Kalsiyum karbonat emilim bozukluğu en fazla mide asit salgısının olmadığı hastalarda görülmektedir; fakat bu hastalarda hiperkalsemi ve hiperkalsiüri ancak uzun süreli tedavi sonrası gelişebilir. Yüksek doz D vitamini ve kalsiyum tedavisi gören hastalarda düzenli olarak plazma kalsiyum seviyesini takip etmek amacıyla protein seviyelerinin ölçülmesi gerekir. Böbrek diyalizi gören hastalarda fosfat bağlayıcı olarak kullanıldığında serum fosfat ve kalsiyum seviyeleri düzenli olarak ölçülür. Kardiyak glikozidleri kullanan hastalar hiperkalsemiden korunmalıdır.

CALCIMAX
®
-D3, önerilen dozlardan daha yüksek dozlarda uzun süreli kullanılmamalıdır. Özellikle kronik renal yetmezliği olan hastalarda magnezyum içeren antasitlerle birlikte kullanımı hipermagnezemiye yol açabilir. Sarkoidoz hastalarında dikkatle kullanılmalıdır. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CALCIMAX®-D3'ün araç ve makine kullanma yeteneği üzerine bilinen herhangi bir etkisi yoktur.