CAL-CELL 1000mg/880IU/65MCG 40 efervesan tablet Uyarılar

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cal-Cell uyarılar, Cal-Cell zararları, Cal-Cell önlemler, Cal-Cell riskler, Cal-Cell yan etkisi, Cal-Cell alerji, Cal-Cell alkol, Cal-Cell hamileler, Cal-Cell emzirme, Cal-Cell araç kullanımı, Cal-Cell fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Oral yoldan kullanılan kalsiyum tuzları gastrointestinal sistemde tahrişe yol açabilir. Ayrıca seyrek olarak konstipasyona yol açabilir. Bu nedenle hastalar uyarılmalıdır.

Böbrek taşı ve hiperkalsiüri geçmişi olan hastalarda doktor kontrolü altında kullanılır. Kalsiyum karbonat emilim bozukluğu en fazla aklorhidri hastalarında görülmektedir; fakat buhastalarda hiperkalsemi ve hiperkalsiüri ancak uzun süreli tedavi sonrası gelişebilir.

Yüksek doz D vitamini ve kalsiyum tedavisi gören hastalarda düzenli olarak plazma kalsiyum seviyesini takip etmek amacıyla plazma protein seviyelerinin ölçülmesi gerekir. Böbrekdiyalizi gören hastalarda fosfat bağlayıcı olarak kullanıldığında serum fosfat ve kalsiyumseviyeleri düzenli olarak ölçülür. Dijital alan hastalar hiperkalsemiden korunmalıdır. Böbrektaşı hikayesi olanlarda veya kalsiüri hastalarında dikkatli olunmalıdır.

Vitamin Kl’in başlangıç dozu 2.5-10 mg veya 25 mg’a kadar önerilebilir. Nadiren bazı durumlarda 50 mg gerekebilir. Vitamin Kİ alımından hemen soma koagülan etkisininbaşlaması beklenmemelidir. Vitamin Kİ heparinin antikoagülan etkisini yok etmemektedir.Kİ vitaminin tedavi dozu oldukça düşük tutulmalıdır ve protrombin zamanı düzenli olarakkontrol edilmelidir. Karaciğer hastalarında vitamin kullanımın başlangıcında tedaviye verilencevap yetersizse Vitamin K’nın tekrarlanan yüksek dozlarına izin verilmez. Vitamin K’yacevap vermede yetersiz olanlarda konjenital koagülasyon bozukluğu gelişebilir veya vitaminK’ya duyarlı olmayanlarda bu durum tedavi edilebilir.

CAL-CELL 1000 mg/880 IU/65 mcg Efervesan Tablet önerilen dozlardan daha yüksek dozlarda, uzun süreli kullanılmamalıdır. Özellikle kronik renal yetmezliği olan hastalardamagnezyum içeren antiasitlerle birlikte kullanımı hipermagnezemiye yol açabilir.

Laktoz uyarısı:

Her bir CAL-CELL efervesan tablet 288.15 mg laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glukoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olanhastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Sodyum Uyarısı:

CAL-CELL her dozunda 90.67 mg (3.94 mmol) sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanmaya karşı bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.