CAL-CELL 1000mg/880IU/65MCG 40 efervesan tablet Dozu

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cal-Cell dozu, Cal-Cell dozaj, Cal-Cell doz aşımı, Cal-Cell uygulama, Cal-Cell kullanım şekli, Cal-Cell kullanımı, Cal-Cell kullanım süresi, Cal-Cell açmı tokmu, Cal-Cell nedir, Cal-Cell ne için kullanılır, Cal-Cell nasıl kullanılır, Cal-Cell faydaları, Cal-Cell etkileri, Cal-Cell günde kaç kez, Cal-Cell sabah mı akşam mı, Cal-Cell fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde, yetişkinlerde önerilen doz günde 1 efervesan tablettir.

Uygulama şekli:

Tabletler bir bardak (150 ml) suda eritilerek bekletilmeden içilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1 efervesan tablet önerilmektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Vitamin Kl’in çocuklarda kullanımının güvenilir ve etkin olduğu kanıtlanmamıştır. Vitamin Kİ ile birlikte yeni doğanlarda özellikle prematüre infantlarda hemodiyaliz, sarılık vehiperbilirubinemi rapor edilmiştir.

Farmasötik formu nedeniyle 4 yaş altı çocuklarda ve bebeklerde kullanımı önerilmemektedir.

9 yaş üzeri çocuklarda doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1 efervesan tablet önerilmektedir. 9 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Ağır veya uzun süreli doz aşımı, hipervitaminöz D veya hiperkalsemi ve bu hastalıkların yol açtığı patolojik değişimlere neden olabilir. Aşırı derece Kİ vitamini alımma dair bilgi mevcutdeğildir, ancak farelerde letal doz yaklaşık olarak 24.18g/kg’dır.

Belirtiler: Hafif hiperkalsemi asemptomatiktir. Plazma kalsiyum seviyesi > 12 mg/dL (> 3.00 mmol/L) kadar çıkınca duygusallıkta artış, konfüzyon, deliriyum, psikoz ve komagörülebilir. Şiddetli hiperkalsemi EKG’de kısalmış QTC aralığı ile belli olur ve kardiyakaritmide meydana gelebilir. 18 mg/dL’ye (4.50 mmol/L) kadar ulaşan hiperkalsemi şok,böbrek yetmezliği ve ölüme sebebiyet verebilir.

Tedavi: Hafif ve asemptomatik hiperkalsemide ilacın bırakılması yeterlidir. Orta şiddetli ve şiddetli hiperkalsemik durumlarda i.v. izotonik ve furosemid, kortikosteroidler veya i.v. fosfatuygulanır. D vitamini hipervitaminözü, vitamin aliminin kesilmesi ile düzelme gösterir.Hiperkalsemi inatçı ise prednizolon başlatılabilir. Kardiyak aritmiler, kardiyakmoniterizasyon eşliğinde ufak dozlarda potasyum verilerek tedavi edilebilir.