CAL-CELL 1000mg/880IU/65MCG 40 efervesan tablet Etkileşimi

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cal-Cell etkileşimi, Cal-Cell etken madde, Cal-Cell yardımcı maddeler, Cal-Cell alkol, Cal-Cell etkileşim, Cal-Cell kullananlar, Cal-Cell dozu, Cal-Cell kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

CAL-CELL 1000 mg/880 IU/65 mcg Efervesan Tablet ile diğer ilaçların kullanımı arasında prensip olarak en az 2 saatlik bir ara bırakılmalıdır.

Plazma konsantrasyonunu etkileyeceği için kalsiyum içeren diğer ilaçlar ve besinler ile birlikte kullanılmamalıdır.

Yüksek dozlarda kalsiyumun tiazid diüretikleri ile birlikte kullanımı hiperkalsemi ve süt alkali sendromu riskini artırabilir. Dijital kullanan hastalarda hiperkalsemi oluşturabileceği içinkullanılmamalıdır.

Kandaki kalsiyum konsantrasyonunun artışı ile kardiyak glikozidlere karşı duyarlılık dolayısıyla kalp ritmi bozuklukları riski artabilir. Bu hastalarda EKG, kan ve idrardakikalsiyum düzeyi takip edilmelidir.

Kalsiyum içeren preparatlar kalsiyum kanallarını doyurarak verapamil gibi kalsiyum kanal blokörlerinin etkinliğini azaltabilir.

Atenolol gibi beta blokerlerle kalsiyum içeren preparatlarm birlikte kullanılması beta blokerlerin kandaki seviyesini değiştirebilir.

Kalsiyum tuzları T4 emilimini azaltabilir, bu nedenle levotiroksin kullananlarda 4 saat ara ile kullanılmalıdır.

İçeriğindeki kolekalsiferol formundaki D vitamini kalsiyumun absorpsiyonunu artırdığı için dikkatli kullanılmalıdır.

Olestra, mineral yağlar, orlistat, kolestiramin ve kolestipol gibi safra asidi ayırıcıları kolekalsiferolün emilimini bozabilir.

Antikonvülsanlar, simetidin ve tiazidler kolekalsiferolün katabolizmasmı artırabilir. Bu durumda ilave D vitamini desteği düşünülmelidir.

Vitamin D’nin, diğer D vitaminleri veya analogları ile birlikte kullanımı toksisite potansiyelini artırabilir.

Fenitoin ve barbitüratlar Vitamin D’ nin etkisini azaltabilir.

Glukokortikoitlerle birlikte kullanımı Vitamin D’ nin etkisini azaltabilir.

Vitamin Kl’in yüksek dozları kullanıldığında protrombin baskılayıcı antikoagülanlara karşı geçici direnç oluşabilir. Oral antikoagülanlar (kumarinlar) ve K vitamini birliktekullanıldığında antikoagülan etki antagonize olur. K vitamini kumarinlerin antikoagülanetkisini antagonize eder. Varfarin ve Vitamin Kİ birlikte kullanıldığında çok önemli ilaçetkileşimleri görülebilir. Kİ vitamini varfarinin farmakolojik olarak antagonistidir. Kİvitamini, çoğunlukla varfarin doz aşımında enternasyonal normalize orandaki (INR) artışı geriçevirmek için uygulanır. K vitaminin eksojen uygulamaları ve gizli vitamin K kaynaklarıvarfarinin antikoagülan etkilerinin azalmasına ya da tersine dönmesine neden olabilir.Varfarin yanıtları genellikle K vitamini içeren ürünlerin kesilmesinden sonra geriye döner.CAL-CELL 1000 mg/880 IU/65 mcg Efervesan Tablet ile birlikte kullanıldıklarında,tetrasiklinler, kinolonlar, bazı sefalosporinler, ketokonazol, demir, sodyum florür, estramustin,bifosfonatların emilimi ve etkinlikleri azalabilir, alüminyum ve bizmut tuzlarının emilimi vetoksisiteleri artabilir.

CAL-CELL 1000 mg/880 IU/65 mcg Efervesan Tablet çinkonun emilimini azaltabilir. CAL-CELL 1000 mg/880 IU/65 mcg Efervesan Tablet polistiren sülfonatın potasyumbağlama yeteneğini azaltabilir.

CAL-CELL kullanımı sırasında alkolden kaçınılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.