BUDENOFALK 3 mg 50 kapsül Uyarılar

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Budenofalk uyarılar, Budenofalk zararları, Budenofalk önlemler, Budenofalk riskler, Budenofalk yan etkisi, Budenofalk alerji, Budenofalk alkol, Budenofalk hamileler, Budenofalk emzirme, Budenofalk araç kullanımı, Budenofalk fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Budesonid tedavisi geleneksel oral steroid tedavisine göre daha düşük steroid düzeyine yol açar. Bu nedenle, başka steroid tedavisinden bu tedaviye geçildiğinde sistemik steroid düzeyi değişiklikleri ile ilgili belirtiler görülebilir.

Tüberküloz, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz, peptik ülser (gastrik veya duedonal), glokom, katarakt, ailede diyabet ve glokom öyküsü olan hastaların tedavisi sırasında yakın tıbbi izlem gereklidir.

Enfeksiyonlar:

İnflamatuvar yanıtın ve immün sistemin baskılanması enfeksiyona yatkınlığı ve enfeksiyon şiddetlerini artırır. Sepsis ve tüberküloz gibi atipik ve şiddetli enfeksiyonlar maskelenebilir ya da saptanmadan ileri evreye ulaşabilir.

Suçiçeği, immün yanıtı yetersiz olan hastalarda daha ağır bir seyir izleyebilir veya ölümcül olabilir. Hastalığı geçirmemiş kişiler; suçiçeği ya da zonalı (herpes zosterli) hastalarla temastan korunmalıdır. Eğer maruz kalırlarsa, derhal tibbi müdahaleye başvurmalıdırlar.

Suçiçeği pasif immünizasyonda kullanılan immunoglobulin, suçiçeğine maruz kalma durumuna karşın sistemik kortikosteroid ilaçları almış ya da bunları önceki 3 ay içinde kullanmış, bağışıklığı olmayan hastalar için endikedir. İmmünizasyon suçiçeğine maruz kalındığı andan itibaren 10 gün içinde verilmelidir. Suçiçeği doğrulandıysa, bu hastalık acil ve özel tedavi gerektirir.

Olası kızamık enfeksiyonunda da önlemler alınmalıdır. Aşılar:

İmmün yanıtı bozuk kişilerde canlı aşılar kullanılmamalıdır. Diğer aşılara (cansız aşılar) verilen antikor yanıtı azalabilir.

BUDENOFALK® hipotalamo-pitüiter-adrenal eksenin strese karşı yanıtını baskılayabilir. Bu nedenle cerrahi hastalarında ya da diğer stres durumlarına uğrayan hastalara destekleyici sistemik glukokortikosteroid verilmelidir.

BUDENOFALK®’ ın ketokonazol veya diğer CYP3A inhibitörlerle tedavisinden kaçınılmalıdır (Bkz. Bölüm 4.5).

Sistemik glukokortikoidler ile görülen yan etkiler belirtilenden daha yüksek bir dozda meydana gelebilir.

BUDENOFALK®, her bir kapsülde 0,70 mmol (240 mg) sükroz içerir. Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorbsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların BUDENOFALK®’ı kullanmamaları gerekir.

BUDENOFALK®, her bir kapsülde 0,03 mmol (12 mg) laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların BUDENOFALK®’ ı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

®BUDENOFALK 'ın araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.