BUDENOFALK 3 mg 50 kapsül Etkileşimi

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Budenofalk etkileşimi, Budenofalk etken madde, Budenofalk yardımcı maddeler, Budenofalk alkol, Budenofalk etkileşim, Budenofalk kullananlar, Budenofalk dozu, Budenofalk kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Östrojen ya da oral kontraseptif alan kadınlarda kortikosteroidlerin plazma konsantrasyonlarının ve etkilerinin arttığı bildirilmiştir. Bu etkileşim düşük doz oral kontraseptiflerle birlikte görülmez.

Simetidin ve budesonidin birlikte uygulanımı, budesonidin plazma seviyelerinde klinik açıdan anlamlı olmayan bir miktar yükselmeye neden olabilir. Omeprazol ile birlikte uygulanımı budesonidin farmakokinetiğini değiştirmez.

Kolestiramin gibi steroid bağlayıcı sentetik reçinelerle ve antiasitlerle potansiyel etkileşimler

®

göz ardı edilemez. Kolestiramin ve antiasitler BUDENOFALK® ile aynı anda verildiğinde benzer etkileşimler budesonidin etkisini azaltacaktır. Bu yüzden bu preparatlar birbirinden en az 2 saat arayla alınmalıdır.

Farmakodinamik etkileşimler:

• Kardiyak glikozidler: Potasyum eksikliği glikozidin etkisini potansiyalize edebilir.

• Salüretikler: Potasyum atılımı artabilir.

Farmakokinetik etkileşimler:

• Sitokrom P450 3A (CYP3A)

CYP3A inhibitörleri: Ketokonazol, ritonavir, troleandromisin, eritromisin, siklosporin, greyfurt suyu: Kortikosteroid etkisini artırabilir.

CYP3A indükleyen ilaçlar: Karbamazepin ve rifampisin intestinal mukozadaki budesonidin sistemik ve lokal düzeyini azaltabilir.

Budesonid dozunun ayarlanması gerekebilir.