BUDENOFALK 3 mg 50 kapsül Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Budenofalk gebelik kategorisi C'dir. Budenofalk hamilelik kategorisi, Budenofalk gebelik kategorisi, Budenofalk emzirme, Budenofalk anne sütüne geçer mi, Budenofalk laktasyon, Budenofalk hamilelerde kullanımı, Budenofalk ve bebek, Budenofalk kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Budenofalk®’ ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Çocuk doğurma çağındaki kadınlarda öncelikle gebelik ihtimali dışlanmalı, daha sonra BUDENOFALK® tedavisine başlanmalı ve uygun kontrasepsiyon tedavi sırasında uygulanmalıdır.

Gebelik dönemi

®

BUDENOFALK® gerekli olmadıkça (fötus üzerindeki potansiyel yararları potansiyel risklerinden üstün gelmedikçe) gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Budesonidin insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Budesonidin süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. BUDENOFALK® emizirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite