BRICANYL turbuhaler toz inhalator 0.50 mg 200 doz Yan Etkileri

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bricanyl Turbuhaler yan etkileri, Bricanyl Turbuhaler etkileri, Bricanyl Turbuhaler zararları, Bricanyl Turbuhaler belirtileri, Bricanyl Turbuhaler uyarılar, Bricanyl Turbuhaler önlemler, Bricanyl Turbuhaler kilo aldırırmı, Bricanyl Turbuhaler zayıflatırmı, Bricanyl Turbuhaler zehirlenmesi, Bricanyl Turbuhaler cinsellik, Bricanyl Turbuhaler sorunlar, Bricanyl Turbuhaler uykusuzluk, Bricanyl Turbuhaler bağımlılık, Bricanyl Turbuhaler bırakma bilgilerini içerir.

4. Olası Yan Etkiler:

Tüm ilaçlar gibi BRICANYL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

4

BRICANYL TURBUHALER kullandığınızda genelde hiçbir yan etki hissetmezsiniz. Oluşan yan etkiler genellikle hafiftir ve bir veya iki haftalık tedavi sonrası kendiliğinden geçer. Ancak, aşağıdaki yan etkilerden biri sizi rahatsız ederse veya geçmezse doktorunuza söyleyiniz.

Çok yaygın görülen yan etkiler (her 10 kişide 1 'den fazla görülür)

titreme baş ağrısı

*kalbinizin hızlı atması

Yaygın görülen yan etkiler (her 10 kişide 1 'den az görülür)

kalbinizin hızlı atması kas krampları

kandaki potasyum seviyelerinde azalma

Yaygınlığı bilinmiyor

*düzensiz kalp atışları

göğüs ağrısı (anjina gibi kalp problemlerine bağlı olarak). BRICANYL TURBUHALER kullanımı sırasında, bu semptom görülüyorsa doktorunuza bildiriniz, ancak size söylenene kadar ilacı kullanmayı durdurmayınız. mide bulantısı (hasta hissetme) ağız ve boğazda irritasyon

Uyku bozuklukları ve endişeli hissetme, huzursuzluk ve hiperaktivite gibi davranış değişiklikleri. bronkospazm (hava yollarındaki kasların kasılarak hırıltılı nefes almaya yol açması)** ciltte kızarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar

Bu yan etkiler pazarlama sonrası raporlardan elde edilmiştir ve bu sebeple yaygınlığı bilinmemektedir.

*inhalasyon ilaçları bronkospazma neden olabilir

Her ne kadar yaygınlığı bilinmese de bazı kişilerde zaman zaman göğüs ağrısı görülmüştür (angina gibi kalp problemlerine bağlı olarak). BRICANYL TURBUHALER kullandığınız süre içinde bu belirtiler oluşursa doktorunuza söyleyiniz, ancak doktorunuz aksini söylemedikçe ilacı kullanmayı bırakmayınız.

Yan etkilerin raporlanması

Önerilen dozlarda yan etkiler seyrek görülür. Terbütalin inhalasyon yoluyla kullanıldığında, sistemik dolaşıma geçen ilaç miktarı farmakolojik olarak aktif konsantrasyonlara ulaşmadığından önemli sistemik etkilerin görülmesi beklenmez. Tremor, başağrısı, tonik kas krampları ve palpitasyon gibi bildirilmiş yan etkilerin hepsi sempatomimetik aminlerin karakteristik etkileridir. Bu etkilerin çoğunluğu tedavinin ilk 1-2 haftası içinde kendiliğinden geçer.

Tüm b2-agonistlerde olduğu gibi, nadiren, kardiyak aritmiler (atriyal fibrilasyon, supraventriküler taşikardi ve ekstrasistoller) bildirilmiştir.

Ürtiker ve ekzantem görülebilir.

Uyku bozuklukları ve ajitasyon, hiperaktivite gibi davranış bozuklukları görülebilir.

Etki mekanizması bilinmemekle birlikte, inhalasyon yoluyla kullanılan ilaçlar nadiren bronkospazma yol açabilir.

Titreme sık olarak görülen, sinirlilik ve huzursuzluk nadir olarak görülen yan etkilerdir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.