BRICANYL turbuhaler toz inhalator 0.50 mg 200 doz Kullanımı

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.BRICANYL nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doz kişiye özeldir. Doktorunuzun talimatlarına dikkatlice uyunuz. Bunlar, bu talimatta bulunan bilgilerden farklı olabilir.

BRICANYL TURBUHALER düzenli aralıklar yerine, gerektikçe kullanılmalıdır.

İlk kez BRICANYL TURBUHALER kullanmaya başlamadan önce, "TURBUHALER nasıl kullanılır" bilgisini okumanız ve talimatlara dikkatlice uymanız önemlidir.

Küçük çocukların TURBUHALER'i kullanmakla ilgili zorlukları olabilir. Bu nedenle çocuğun kullanım talimatlarını uygulayabildiğinden emin olmak gerekir.

Nefes alma zorluğunuzu gidermek için her zamankinden daha yüksek dozlar kullanmanız gerekiyorsa mümkün olduğunca çabuk bir şekilde doktorunuza başvurunuz. Astımınızı kontrol altına almak için ek tıbbi tedaviye ihtiyacınız olabilir. BRICANYL TURBUHALER dozunu, doktorunuza danışmadan arttırmayınız.

Her inhalasyonda, bir miktar ilaç ağız ve boğaz içine yapışabilmektedir. Yan etki riskini azaltmak amacıyla, BRICANYL TURBUHALER kullandıktan sonra mümkün olduğu takdirde ağzınızı su ile çalkalamanız önerilmektedir.

Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için alışılagelmiş doz: Gerektiğinde 1 inhalasyon (0,5 mg). Gerekli durumlarda, tek doz halinde 3 inhalasyona kadar (1,5 mg) uygulanabilir. 24 saatlik bir zaman diliminde uygulanan toplam doz genellikle 12 inhalasyonu (6 mg) aşmamalıdır.

Uygulama yolu ve metodu

Inhalasyon yolu ile uygulanır.

Çocuklarda kullanımı

3

3-12 yaşlarındaki çocuklar için alışılagelmiş doz: Gerektiğinde 1 inhalasyon (0,5 mg). Gerekli durumlarda, tek doz halinde 2 inhalasyona kadar (1 mg) uygulanabilir. Çocuklar genellikle 24 saatlik bir zaman diliminde 8 inhalasyonu (4 mg) aşmamalıdırlar. BRICANYL TURBUHALER genellikle 5 dakika içinde etki gösterir. BRICANYL TURBUHALER'in etkisi 6 saate kadar sürer. BRICANYL TURBUHALER akut astım atağınız olması durumunda bile etkilidir.

Yaşlılarda kullanımı

Yetişkinlerle aynı doz kullanılır.

Özel kullanım durumları

Veri yoktur.

Eğer BRICANYL TURBUHALER 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla BRICANYL kullanırsanız

Sadece doktorunuzun size reçete ettiği sayıda doz (inhalasyon) uygulayınız. Daha fazlasını kullanmak, yan etki riskini arttıracaktır. Doz aşımı sonrasında en sık görülen belirti ve işaretler aşağıdaki gibidir:

* mide bulantısı

* baş ağrısı

* hızlı veya düzensiz kalp atışı

* kas krampları

* sinirlilik, huzursuzluk, titreme

* sersemlik veya sıra dışı uyuşukluk

Bu belirtilerden herhangi biri olursa doktorunuza başvurunuz.

BRICANYL TURBUHALER 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Eğer BRICANYL TURBUHALER dozunu almayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

BRICANYL TURBUHALER düzenli aralıklar yerine, gerektikçe kullanılmalıdır. Ancak, size düzenli tedavi reçete edilmişse ve bir doz almayı unutmuşsanız, dozu almayı unuttuğunuzu hatırlar hatırlamaz alınız. Eğer bu, bir sonraki doz zamanına çok yakınsa, bir sonraki doza kadar bekleyiniz.