BRICANYL turbuhaler toz inhalator 0.50 mg 200 doz Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bricanyl Turbuhaler dozu, Bricanyl Turbuhaler dozaj, Bricanyl Turbuhaler doz aşımı, Bricanyl Turbuhaler uygulama, Bricanyl Turbuhaler kullanım şekli, Bricanyl Turbuhaler kullanımı, Bricanyl Turbuhaler kullanım süresi, Bricanyl Turbuhaler açmı tokmu, Bricanyl Turbuhaler nedir, Bricanyl Turbuhaler ne için kullanılır, Bricanyl Turbuhaler nasıl kullanılır, Bricanyl Turbuhaler faydaları, Bricanyl Turbuhaler etkileri, Bricanyl Turbuhaler günde kaç kez, Bricanyl Turbuhaler sabah mı akşam mı, Bricanyl Turbuhaler fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

BRİCANYL TURBUHALER, düzenli aralıklar yerine,. gerek duyulduğu anda kullanılmaktadır. Doz hastanın durumuna göre ayarlanmalıdır.

Erişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar: Gerektiğinde 0,5 mg. Ağır durumlarda, tek doz halinde 1.5 mg (3 inhalasyon) uygulanabilir. Bir gün içinde uygulanan toplam doz 6 mg’ı aşmamalıdır.

Uygulama şekli:

İnhalasyon şeklinde uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler : Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

3-12 yaşlarındaki çocuklar: Gerektiğinde 0.5 mg. Ağır durumlarda tek doz halinde inhalasyon) uygulanabilir. Bir gün içinde uygulalan toplam doz 4 mg’ı aşmamalıdır.

Küçük çocuklara BRİCANYL TURBUHALER önermeden önce, kullanım uygulayabileceklerinden emin olunmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Bulgular ve belirtiler

Başağrısı, anksiyete, tremor, bulantı, tonik kas krampları, palpitasyon, taşikardi ve aritmi gözlenmiştir. Bazen kan basıncında düşme görülebilir.

Laboratuvar bulguları

Bazen hiperglisemi ve laktik asidoz görülebilir.

B2-agonistleri, potasyum redistribüsyonu sonucu hipokalemiye yol açabilir.

Tedavi

Genellikle tedavi gerekmez. Yüksek miktarlarda terbütalin sülfat yutulduğundan kuşkulanılıyorsa aşağıdaki önlemler alınmalıdır:

Mide lavajı yapılır, aktif karbon verilir. Asit-baz dengesi, kan şekeri ve elektrolit düzeyleri belirlenmelidir. Kalp hızı ve ritmi ile kan basıncı izlenmelidir. BRİCANYL doz aşımında tercih edilen antidot, kardiyoselektif beta-blokörlerdir. Ancak, hikayesinde bronkospazm bulunan hastalarda beta-reseptör blokerleri kullanılırken dikkatli olunmalıdır. B2’lerin periferik vasküler dirençte neden olduğu azalma kan basıncının düşmesinde belirgin bir rol oynuyorsa, hacim genişletici bir sıvı uygulanmalıdır.

4