BRICANYL turbuhaler toz inhalator 0.50 mg 200 doz Saklanması

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bricanyl Turbuhaler saklanması, Bricanyl Turbuhaler muhafazası, Bricanyl Turbuhaler soğuk, Bricanyl Turbuhaler nem, Bricanyl Turbuhaler karanlık, Bricanyl Turbuhaler ambalaj, Bricanyl Turbuhaler çocuklardan saklanması, Bricanyl Turbuhaler son kullanma tarihi, Bricanyl Turbuhaler firması, Bricanyl Turbuhaler kullanma talimatı, Bricanyl Turbuhaler üretici firma bilgilerini içerir.

5.BRICANYL'in saklanması

BRICANYL TURBUHALER 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

BRICANYL TURBUHALER'i her kullanışınızdan sonra kapağını kapatınız.

30°C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra BRICANYL'i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:

AstraZeneca İlaç San.ve Tic.Ltd.Şti. Büyükdere Cad.Yapı Kredi Plaza B Blok Kat 4 Levent - İstanbul tarafından ithal edilmiştir.

Üretim Yeri:

AstraZeneca Dunkerque Production 224 avenue de la Dordogne, BP41 59944 Dunkerque cedex 2 Fransa

TURBUHALER NASIL KULLANILIR?

TURBUHALER, ilacın ek madde kullanılmadan uygulandığı çok dozlu bir inhalasyon cihazıdır. TURBUHALER aracılığıyla nefes aldığınızda kuru toz halindeki ilaç akciğerlere ulaşır. Bu nedenle, ağız parçası aracılığıyla güçlü ve derin bir nefes alınması önemlidir. TURBUHALER'i kullanmak çok kolaydır. Aşağıdaki talimatları izlemeniz yeterlidir.

1.Koruyucu kapağı döndürerek çıkarınız.

2.Doz yükleme bileziği altta kalacak şekilde TURBUHALER'i dik olarak tutunuz. Doz yükleme bileziğini sonuna kadar çevirdikten sonra tekrar geri çevirerek TURBUHALER'e bir dozluk ilaç dolmasını sağlayınız.

3.Nefesinizi veriniz. TURBUHALER ağzınızdayken nefesinizi vermeyiniz.

4.Ağız parçasını dişlerinizin arasına yerleştiriniz, dudaklarınızı kapatınız ve ağzınızdan güçlü ve derin bir nefes alınız. Ağız parçasını çiğnemeyiniz ve kuvvetle ısırmayınız.

5.Nefesinizi vermeden önce TURBUHALER'i ağzınızdan çıkarınız. Bir dozdan fazla kullanmanız gerekiyorsa, 2-5'inci basamakları tekrarlayınız.

6.Koruyucu kapağını kapatınız.

7.Önerilen dozu aldıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız.

Ağız _

parçası

Doz gösterge penceresi

Doz

yükleme ^ b ileziği

DİKKAT!

TURBUHALER ağzınızdayken nefesinizi vermeyiniz. Her kullanımdan sonra koruyucu kapağını kapatınız.

Doz miktarı çok az olduğundan, inhalasyondan sonra herhangi bir tat hissedemeyebilirsiniz. Ancak, talimatları doğru olarak uyguladıysanız, ilacın akciğerlerinize ulaştığından emin olabilirsiniz.

TURBUHALER'in temizlenmesi

Ağız parçasını kuru bir bezle düzenli aralıklarla (haftada bir) temizleyiniz. Ağız parçasını temizlerken su kullanmayınız.

TURBUHALER'in boşaldığı nasıl anlaşılır?

Doz göstergesinde kırmızı renk görülmeye başladığında yaklaşık 20 doz kalmış demektir. Kırmızı renk, doz gösterge penceresinin altına ulaştığında TURBUHALER'de ilaç kalmamış demektir. TURBUHALER sallandığında duyulan ses, içinde bulunan ilaçtan değil, nem çekici maddeden gelmektedir.