BLUMET 50 mg/5 ml IV enjeksiyon için çözelti içeren 1 ampül Gebelik

Defarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Blumet gebelik kategorisi X'dir. Blumet hamilelik kategorisi, Blumet gebelik kategorisi, Blumet emzirme, Blumet anne sütüne geçer mi, Blumet laktasyon, Blumet hamilelerde kullanımı, Blumet ve bebek, Blumet kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu yüzden, çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü önlemleri almalıdır.

Gebelik dönemi

Epidemiyolojik kanıtlar metilen mavisinin teratojen olduğunu göstermektedir.

Amniyosentezde metilen mavisinin kullanımı ileum/jejunum atrezisi, ileal tıkanmalar ve yeni doğanla ilgili diğer istenmeyen etkilerle ilişkili bulunmaktadır. Teratojenik riski ve yeni doğanda istenmeyen etkiler nedeniyle gebelere amniyosentez esnasında metilen mavisi enjekte edilmemelidir (Bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar).

Laktasyon dönemi

Metilen mavisinin anne sütüne geçip geçmediği konusunda hiç bir bilgi yoktur. Bu nedenle emzirme döneminde kullanılması önerilmez.

Üreme yeteneği/Fertilite

İn vitro çalışmalarda metilen mavisinin insan sperm motilitesini azalttığı gösterilmiştir.

Kültürü yapılmış fare embriyosunun iki-hücresinin büyümesini ve kültürü yapılmış insan luteal hücrelerinde progesteron üretimini engellediği gösterilmiştir.

İn vivo koşullarda fertilite ve üreme üzerine etkileri bilinmemektedir.