BLUMET 50 mg/5 ml IV enjeksiyon için çözelti içeren 1 ampül Dozu

Defarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Blumet dozu, Blumet dozaj, Blumet doz aşımı, Blumet uygulama, Blumet kullanım şekli, Blumet kullanımı, Blumet kullanım süresi, Blumet açmı tokmu, Blumet nedir, Blumet ne için kullanılır, Blumet nasıl kullanılır, Blumet faydaları, Blumet etkileri, Blumet günde kaç kez, Blumet sabah mı akşam mı, Blumet fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji /Uygulama sıklığı ve süresi:

BLUMET oral veya intravenöz enjeksiyonla uygulanabilir. Akut methemoglobinemi tedavisinde etkisi daha hızlı başlayacağından intravenöz yol genellikle tercih edilir.

Metilen mavisi erişkinlerde intravenöz yolla 1 -2 mg / kg dozda uygulanması sadece ilaca bağlı methemoglobinemi için onaylanmıştır.

Ven içine verilirken diğer ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Ven içine 2 mg/kg metilen mavisi verilen hastalarda yanlış pozitif methemoglobin düzeyleri saptanabilir. Nabız oksimetredeğerlerin de yanlışlıklara neden olabilir.

Uygulama Şekli:

Yetişkinler ve çocuklar:

Methemoglobinemi tedavisinde BLUMET intravenöz olarak 1-2 mg/kg dozda 5 dakikalık bir sürede uygulanır. Gerekirse tekrar bir doz bir saat sonra verilebilir. Önerilen maksimumkümülatif doz 7mg/kg’dır.

Anilin veya dapsonun neden olduğu methemoglobinemide önerilen maksimum kümülatif doz 4 mg/kg’dır.

BLUMET’in 4 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez.

Paratiroid bezlerinin boyanması ve tanısı için 500 mL %0.9 sodyum klorürde veya % 5 glukozda seyreltilmiş 5mg / kg’lık bir dozu 1 saat süreyle infüze edilerek kullanılmaktadır.Oral dozaj için uygun seyreltme 5 ml BLUMET ampul içeriğinin 100-200 ml’ye enjeksiyoniçinde seyreltilmesidir. Gastrointestinal bozukluklar ve dizüri derecesini azaltmak için yüksekhacimleri önerilmektedir.

Dozaj yağsız vücut ağırlığı esas alınarak hesaplanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Spesifik bir bilgi mevcut değildir. Ancak, metilen mavisinin yüksek dozları methemoglobinemi oluşturabilir. Yüksek dozlarda görülen belirtiler; göğüs ağrısı, nefesdarlığı, huzursuzluk, endişe, titreme ve sıkıntı hissidir. Yüksek dozlar üriner sistem için tahrişedicidir. Buna ek olarak, orta dereceli hiperbilirübinemili hafif hemoliz, retiküloz ve hafifanemi ortaya çıkabilir. Nadiren, ancak şiddetli olarak Heinz vücut formasyonu ile hemolitikanemi ile sonuçlanabilir.

Derinin methemoglobin seviyeleri normale döndükten sonra, yüksek dozlarda verilmiş olan metilen mavisi cilt renginin mavi renge dönüşmesine neden olabilir.

Metilen mavisi doz aşımının belirgin bir antidotu yoktur. Tedavi semptomatik ve destekleyicidir. Methemoglobineminin şiddetli ve dirençli olgularında, kan nakli ve hatta kandeğişimi ve muhtemelen hiperbarik oksijen uygun ve tek alternatif olabilir.