B-LAKTAM 1 gr IM/IV enjektabl toz içeren flakon Etkileşimi

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

B-Laktam etkileşimi, B-Laktam etken madde, B-Laktam yardımcı maddeler, B-Laktam alkol, B-Laktam etkileşim, B-Laktam kullananlar, B-Laktam dozu, B-Laktam kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Probenesid ile eş zamanlı olarak verilmesi halinde sulbaktam atılımı gecikir.

Beta-laktam antibiyotikler ile kombinasyon halinde sulbaktam ile bugüne kadar yapılan araştırmalarda, sulbaktam katkısı nedeniyle, sulbaktam ilavesi olmayan beta-laktamantibiyotik kombinasyonlarda gözlenmeyen etkileşimin ortaya çıktığı bilgisibulunmamaktadır. Sulbaktamın mezlosilin, piperasilin, sefotaksim veya penisilin G ilekombinasyonunda raporlandırılan tüm etkileşimler antibiyotik bileşenlerinin olasıetkileşimidirler.

Sulbaktam ile kombine edilen antibiyotiklerin kullanımı hakkındaki bilgiler kullanılan antibiyotiğe ait ürün bilgilerinden alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonları ileri derecede bozulmuş olan hastalarda (kreatinin klerensi 30 ml/dak’mn altında) sulbaktamın vücuttan atılımı gecikeceğinden dolayı (Bkz. Bölüm 4.2.Pozoloji ve uygulama şekli), sulbaktam ile kombine kullanılan antibiyotiğin etkisi değişebilir.Böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalarda sulbaktam ile kombine kullanılan antibiyotiğinetkileşimi hakkındaki bilgiler, kullanılan antibiyotiğe ait ürün bilgilerinden alınmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda sulbaktam dozunun ayarlanması gerekmemektedir (Bkz. Bölüm 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli). Ancak bu hastalarda sulbaktam ile kombinekullanılan antibiyotiğin etkileşimi hakkındaki bilgiler, kullanılan antibiyotiğe ait ürünbilgilerinden alınmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin sulbaktama ait hiç bir etkileşim çalışması yapılmamıştır. Ancak sulbaktamın 1 yaşından daha küçük olan çocuklardaki etkileri henüz tam anlamıylaaydınlığa kavuşturulmadığından bu hasta grubunda yarar/risk oranı değerlendirilmedenkullanılmamalıdır. Ayrıca sulbaktam ile kombine kullanılan antibiyotiğin etkileşimihakkındaki bilgiler, kullanılan antibiyotiğe ait ürün bilgilerinden alınmalıdır.