BEXGRATIN 75 mg 100 yumuşak kapsül Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bexgratin dozu, Bexgratin dozaj, Bexgratin doz aşımı, Bexgratin uygulama, Bexgratin kullanım şekli, Bexgratin kullanımı, Bexgratin kullanım süresi, Bexgratin açmı tokmu, Bexgratin nedir, Bexgratin ne için kullanılır, Bexgratin nasıl kullanılır, Bexgratin faydaları, Bexgratin etkileri, Bexgratin günde kaç kez, Bexgratin sabah mı akşam mı, Bexgratin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Beksaroten tedavisi sadece KTHL hastalarının tedavisinde tecrübeli doktorlar tarafından başlatılmalı ve sürdürülmelidir.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Önerilen başlangıç dozu 300 mg/m2/gün’dür. Vücut yüzey alanına göre, başlangıç dozu hesaplama aşağıdaki gibidir:

Doz modifikasyonu kılavuzu: Toksisite nedeniyle gerekli olması durumunda 300 mg/m /gün doz seviyesi, önce 200 mg/m2/gün’e sonra 100 mg/m2/gün’e ayarlanabilir veya geçici olarakara verilebilir. Toksisite kontrol altına alındığında, yukarı doğru dikkatle doz ayarlanmasıyapılabilir. Uygun klinik izleme ile her hasta 300 mg/m /gün üzerindeki dozlardanyararlanabilir. 650mg/m2/gün’den daha büyük dozlar KTHL olan hastalarda

değerlendirilmemiştir. Klinik çalışmalarda, beksaroten KTHL olan hastalara 118 haftaya kadar uygulanmıştır. Tedaviye hastanın fayda gördüğü sürece devam edilmelidir.

Uygulama şekli:

Ağızdan alınır.

Bexgratin kapsül yemek ile tek bir oral doz olarak alınmalıdır. Kapsül çiğnenmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda resmi bir çalışma yapılmamıştır. Klinik farmakokinetik veriler beksaroten ve metabolitlerinin üriner eliminasyonunun beksaroten için küçük birboşaltım yolu olduğuna işaret etmektedir. Değerlendirilen tüm hastalarda, beksarotenintahmini renal klerensi 1 ml/dakika’dan azdır. Bu sınırlı verilerin ışığında, böbrek yetmezliğiolan hastalar beksaroten tedavisi sırasında dikkatle izlenmelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda beksaroten güvenlik ve etkinliği (18 yaşın altındaki) belirlenmemiştir. Herhangi bir veri mevcut değildir. Bu sebeple BEXGRATİN 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.

Geriyatrik popülasyon:

Klinik çalışmalarda KTHL hastalarının toplam sayısı: 60 yaş ve üzeri % 61, 70 yaş ve üzeri % 30’dur. 70 yaş veya üzeri ve daha küçük olan hastalar arasında güvenlik açısından önemli birfark bulunmamıştır, ancak bazı yaşlı hastaların beksaroten duyarlılığı göz ardı edilmemelidir.Yaşlılarda standart doz kullanılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Bexgratin aşırı dozu ile ilgili herhangi bir klinik deneyim bildirilmemiştir. Herhangi bir aşırı doz hasta tarafından sergilenen belirti ve bulgular için destek tedavisi ile tedavi edilmelidir.Klinik çalışmalarda uygulanan 1000 mg/m2/gün’e kadar olan beksaroten dozları akut toksiketki göstermemiştir. 1500 mg/kg (9000 mg/m2) ve 720 mg/kg (14,400 mg/m2) tekli dozları,sırasıyla sıçanlarda ve köpeklerde, belirgin bir toksisite olmaksızın tolere edilmiştir.